„Klubrádió
Hetes Stúdió

Orbán új szövetségest talált - Ausztráliában

7/09/2019 15:35

| Szerző: Csernyánszky Judit/Klubrádió

Az erkölcsi hozzáállásunkat a körülmények megváltoztathatják - mondja a volt ausztrál miniszterelnök, Tony Abbott. Az egykori gazdasági menekült, most menekültellenes.

2019. szeptember 07. Hetes stúdió - 19.09.07. Csernyánszky Judit
11:57
00:00

Miután az Egyesült Királyságban Boris Johnson mellet kampányolt, Magyarországra érkezett Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnök, aki nyíltan támogatja Orbán Viktor politikáját a család-és a menekültügyben. Azt mondja, Ausztrália valóban a bevándorlók országa, de különbséget kell tenni azok között, akik legálisan érkeznek és azok között, akik nem. Továbbá azt is figyelembe  kell venni, hogy akarnak-e, tudnak-e dolgozni, mert ha igen akkor értéket termelhetnek az adott országban. Tony Abbott egyébként maga is gazdasági menekült.

A volt ausztrál miniszerelnök nagyra értékeli, hogy  Orbán Viktor kész és képes megvédeni a határokat, mert ehhez szerinte egy országnak joga van. A menekülőnek pedig nincs joga ahhoz, hogy több országhatárt is átlépve ott kérjen menedékjogot, ahol jónak látja. Megjegyzendő, hogy Ausztrália szigorúan védi határait. Szerinte Orbán már csak azért is jól cselekszik, mert megpróbálja visszaszorítani az emberkereskedelmet. Arra a kérdésre, hogy akkor vajon miért bírálják Orbánt európai vezetők, Tony Abbott válasza ennyi volt: mert a bírálók nem látják tisztán a helyzetet.

Abbott szerint az ember az adott körülményekhez igazítva megváltoztathatja erkölcsi hozzáállását. Ami pedig a klímaváltozást, annak migrációt keltő hatását illeti, szerinte ez csak ámítás. Az ő környezetükben semmivel sincs kevesebb sziget, mint eddig.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép:MTI/Koszticsák Szilárd.

Hetes stúdió
2019.09.07. 15:00
Riporter: Csernyánszky Judit