„Klubrádió
A lényeg

Orbán: A választás után nézünk szembe a kérdéssel, hogy maradhat-e a rezsicsökkentés

3/04/2022 09:54

| Szerző: Klubrádió

Miután leadta szavazatát, rövid sajtótájékoztatot tartott Orbán Viktor. 

Rövid sajtótájékoztatóján Orbán Viktor az újságírói kérdésre, hogy a választások után lesz-e szükség megszorításokra, illetve, hogy fenntartható-e a rezsicsökkentés azt válaszolta, szeretnék megnyerni a mai választást, és utána szembenézni ezekkel a kérdésekkel is – írja Telex.

A választással kapcsolatban bizakodását fejezte ki, szerinte ez egy fair választás. Megjegyezte: ez egy furcsa választás, például esik a hó április 3-án. Ráadásul a háború miatt a szokásos kérdéseken túl a háború és a béke kérdése is részévé vált a kampánynak. Állítása szerint, a Fidesz álláspontja világos: "mi a béke és a biztonság garantálásának oldalán vagyunk". Az MTI azt tartotta fontosnak kiemelni, hogy Orbán szerint "a háború és a béke közt kell választani", nem sokkal később Varga Mihály pénzügyminiszter szinte szóról szóra ugyenazet mondta miután budán leadta szavazatát.

A miniszterelnkök sok feltett kérdésre nem válaszolt, vagy kitérő választ adott. Mindenesetre azt mondta, ha nem nyer a Fidesz, azt elfogadja, ahogy "mindig".

 

Korábban a nap folyamán a Klubrádió is beszámolt arról, hogy facebookos felszólításokkal nyitotta a 2022-es országgyűlési választás reggelét a miniszterelnök. Az egyikkel lekommunistázta a nem rá, illetve pártjára szavazókat, saját híveit pedig választásra buzdítja, a másikkal pedig, seprűvel a kezében arra próbálja rávenni táborát, hogy söpörjék le az ellene voksolókat.