„Támogassa

Ők 2023 Arany Zebra-díjasai

17/09/2023 16:30

| Szerző: Klubrádió

2019-ben teremtett hagyományt a Klubrádió azzal, hogy minden évben jutalmazzák a legjobb teljesítményeket a rádió munkatársai közül.

Az őszi Szörp Szóda fesztiválon évről évre, immár ötödik alkalommal rendezzük meg az Arany Zebra-díj átadóját. Minden évben a rádió vezetéséből álló szakmai zsűri egyik kollégánk munkáját külön jutalmazza, illetve a közönség is leadhatja szavazatát egy klubrádiósra.

2023-ban először különdíjat is osztottunk. Ezt egy olyan személy kapta, aki ugyan nem része a Klubrádió kollektívájának, ugyanakkor sokat köszönhetünk neki. Már nem létezik olyan, hogy mikrofonengedély, de igyekszünk figyelni arra, hogy munkatársaink beszédképzését segítsük, így sokan részt járnak beszédtanárhoz. Évek óta segíti munkánkat Sipos Magdi, aki az egykori Magyar Rádió bemondója és ezenkívül szinkronszínész volt. Az eredetileg középiskolai magyartanár foglalkozású Sipos Magdi beszédtanárként is dolgozik és kizárólag a Klubrádiót hallgatja.

"Amikor a budapesti frekvenciájától is megfosztották, könnyek között és dühöngve az összes rádiómat behajítottam az ágy alá . Nem ez volt az első trauma, de a legmegsemmisítőbb. Saját létezésemet vonták kétségbe - így éltem meg. Várom, hogy újra elővehessem őket és a lakás minden helyiségében az szóljon" - vallja.

Úgy gondoltuk, az első Arany Zebra különdíj őt illeti. Köszönjük a munkád, Magdi.

Sipos Magdi
 
Sipos Magdi
 
Sipos Magdi, az Arany Zebra különdíj átadásán
 
Sipos Magdi az Arany Zebra különdíj átadásán
Fotó: Mátyus László / Klubrádió
 

Az eddigi négy közönségszavazáson mindig más és más végzett az élen, miután a hallgatók szavazatait összesítettük. 

2019-ben Bolgár György, 2020-ban Para-Kovács Imre, 2021-ben Pálinkás-Szüts Róbert és Panxnotded Miklós, 2022-ben pedig Szénási Sándor kapta hallgatóinktól a legtöbb voksot.

Önök 2023-ban ismét Para-Kovács Imrét választották az Arany Zebra gazdájának. Gratulálunk, Para!

Para-Kovács Imre
 
Para-Kovács Imre
Fotó: Mátyus László
 
Para-Kovács Imre az Arany Zebra közönségdíj átadásán
 
Para-Kovács Imre az Arany Zebra közönségdíj átadásán
Fotó: Mátyus László / Klubrádió
 

Ami a szakmai díjakat illeti, ott 2019-ben Neuman Gábornak, 2020-ban Szénási Sándornak, 2021-ben Kun Zsuzsának, 2022-ben pedig Selmeci Jánosnak ítélte a zsűri a díjat.

2023-ban Timár Ágnest választotta a zsűri, aki nemcsak Gálvölgyi János kedvenc szerkesztője, de több hangjátékot is köszönhetnek hallgatóink (Panel – Tömbbe zárt sorsok; Csend – Érintések szóközzel; A valaha lesz legjobb – Kérdések egy házasságról) a Galaxis kalauz mellett a megújult Hangosfilmet is vezeti, nemrég pedig új, még inkább a filmekre koncentráló műsorral jelentkezett, ez a Full HD Klub. A filmek szerelmesei mostantól a YouTube-on is visszanézhetik ezeket a pörgős, podcastszerű beszélgetéseket, melyekben Szöllőskei Gáborral és Bárdos Csabával vitatják meg a filmeket, sorozatokat, streameket hétről hétre.

Nem kérdés, hogy jó döntés volt, a teljes kollektíva nevében gratulálunk Áginak.

Timár Ágnes
 
Timár Ágnes
Fotó: Mátyus László
 

 

Timár Ágnes az Arany Zebra szakmai díj átadásán
 
Timár Ágnes az Arany Zebra szakmai díj átadásán
Fotó: Mátyus László / Klubrádió