„Klubrádió
Művészbejáró

Sírjunk vagy nevessünk Alföldi új rendezésén?

27/03/2019 07:46

| Szerző: Klubrádió

Nem jutnak egyről a kettőre, egyszerre tragikus és komikus figurák Harold Pinter alakjai; az angol szerző egyik legismertebb drámáját Alföldi Róbert állította színpadra a Radnótiban. A Klubrádiói vendégei A gondnok szereplői voltak.

2019. március 24. Művészbejáró (2019. március 24., vasárnap 16:00)
52:34
00:00
Műsorvezetők: Bóta Gábor
A Művészbejáró első részében Radnóti Zsuzsa dramaturg volt a vendég, aki a Kossuth-díjával járó pénz egy részéből társadalomkritikus darabokra kortárs drámapályázatot írt ki.

Csatlakozott hozzá a pályázat egyik nyertese, a fiatal Kelemen Kristóf. A Megfigyelők című műve, dokumentumokat is felhasználva, az ügynökkérdésről szól, és ezen keresztül sok mindent megfogalmaz a mai félelmeinkről.

 Fotó: Csányi Krisztina; Forrás: szinhaz.net
 

A második részben az Alföldi Róbert által rendezett, a Radnóti Színházban február végén bemutatott, A gondnok című darab kiváló szereplői, László Zsolt, Pál András és Schneider Zoltán voltak a vendégek. Beszéltek arról, hogy Harold Pinter alakjai nem jutnak egyről a kettőre, állóvízben tocsognak, tragikus és komikus figurák egyaránt. Szóba kerültek más produkciók is, és az, hogy most izgalmas korszaka van a Radnótinak.

 Schneider Zoltán, László Zsolt, Pál András / Fotó: Falus Kriszta forrás:szinhaz.org
 

A műsor hangfelvételét a cikk elején kattinthatja!

Művészbejáró
2019. március 24. vasárnap 16.00h
Műsorvezető: Bóta Gábor