„Klubrádió
Reggeli gyors

Nem a havon csúszott el az FKF-vezér

5/12/2019 15:39

| Szerző: Klubrádió

Még az utolsó pillanatban másfél milliárdos szerződést kötött a Mészáros-csoport cégével. Az állásába került.

2019. december 05. Reggeli gyors - részlet 19.12.05. Tüttő Kata
07:37
00:00

Azonnali hatállyal kezdeményezte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatójának felmentését a főpolgármester. Nagy László Albert az új Fővárosi Közgyűlés megalakulása előtt kötött másfél milliárdos szerződést a Mészáros-csoport cégével, miközben Karácsony Gergely nyomatékosan kérte, hogy a közszolgáltatók már ne tegyenek ilyet.

Tüttő Kata a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes a Reggeli gyorsban elmondta, hogy természetesen nem akartak kárt okozni a fővárosnak, nem akarták megállítani az életet, csupán azt szerették volna, hogy a napi üzletmeneten túl ne kötelezzék el magukat a cégek hosszabb távra. Nagy László Albert úgy kötött szerződést a hulladékhasznosító pernyéjének elszállítására, hogy arról nem tájékoztatta a főváros új vezetését, nem indokolta a sürgősséget. Más közszolgáltatók vezetői legalább ennyit megtettek. Egyelőre tanulmányozzák az iratok, még azt sem tudják, hogy a szerződés felbontható-e – mondta el Tüttő Kata.

Azt is felemlítette Karácsony Gergely, hogy a hétfői havazásnál az FKF bosszantóan rosszul teljesített. A főpolgármester-helyettes érthetőnek nevezte, hogy annyi pénzért, amennyit fizetnek, nem szívesen megy el senki hómunkásnak. De általában, valamennyi szolgáltatónál foglalkozni kell a bérekkel, a gépek, berendezések állapotával. A cégeknek nem csak közvetlen adósságaik vannak, hanem belső adósságaik is, amelyeket hosszabb ideig tart felmérni. A város korábbi vezetői elhanyagolták ezeket a területeket. Szükség van egy új megállapodásra a kormánnyal, a bevételek és a feladatok elosztásáról.

Tüttő Kata szerint a kormánynak is érdeke -különösen, ha nagy sportrendezvényeket akar idehozni-, hogy tiszta legyen a város, hogy elszállítsák a szemetet, hogy legyen jó ivóvíz, hogy lehessen közlekedni. Véleménye szerint éppen ezért van esély a megállapodásra.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán.

Reggeli gyors
2019.12.05. 06:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes