„Klubrádió
Megbeszéljük...

Nagy Blanka bizonyítani szeretne

15/08/2019 18:59

| Szerző: Klubrádió

Leérettségizett, továbbtanul Nagy Blanka, a kormányellenes tüntetések egyik ismert diákszónoka. Egyetem mellett politikusi pályára is készül, önkormányzati képviselő lenne lakóhelyén, Kiskunfélegyházán.

2019. augusztus 15. Megbeszéljük / részlet, Nagy Blanka (19.08.15.)
14:09
00:00

Nagy Blanka leérettségizett, jogtudományi karon tanul tovább és bejelentette, hogy indul az őszi önkormányzati választásokon képviselőjelöltként.

Azért gondolta, hogy elindul, mert sokszor látja, hogy a politikusok mondanak valamit, szerintük ezt vagy azt kellene csinálni, de a szavak mögött nem lát tetteket. És ha már ő is gyakran felszólalt tüntetéseken, akkor eljött az ideje annak, hogy tetteket is mutasson fel. Beszélt a környezetében élőkkel arról, hogy ezt szeretné, komolyan gondolja, és mert tudják, hogy amibe belevág, amellett kitart, azt mondták, hogy teljes mértékben támogatják, mellette állnak.

 
Nagy Blanka a Klubrádióban
 
 

Kiskunfélegyházán az ellenzéki pártok összefogtak, alapítottak egy egyesületet, ennek a jelöltje lesz ő. Az ellenfél nem a Fidesz, hanem a Nemzeti Fórum, amelyet egyfajta ifjabb KDNP-ként jellemzett. Milyenek az esélyei? Sokan elégedetlenek, mert a körzet mostani képviselője öt év alatt nem tartott fogadóórát, és nagyon elhanyagolt állapotban vannak a járdák, a világítás, a zöldhulladék elszállítása is problémás. Ő is ott él, ismeri a hátrányokat.

Szembesült azzal, hogy vannak, akik túl fiatalnak tartják, de úgy véli, hogy a változás nem korhoz kötött. Ezért is szeretne fórumokat tartani és bebizonyítani, hogy méltóképpen tudná képviselni a helyieket. A programján egyedül dolgozik, körbejárta a körzetet az egyik kistestvérével, lefotózták azokat a részeket, amelyeken változtatni lehetne, és azt is beépítette, amit hallott az emberektől. Megmutatta egyébként a programot egy nemzeti fórumos hölgynek is, aki teljesen korrektnek nevezte.

Ellenzéki körökben talán előny lehet a tüntetésekkel szerzett ismertsége, de aki nem politizál, annak ez nem lesz elég. Ezért Nagy Blanka hangsúlyozta: bizonyítani akarja, hogy többet tud annál, mint amit egy-egy tüntetésen vagy interjúban láthattak tőle a résztvevők vagy a tévénézők.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük... 
2019. augusztus 15., csütörtök 16:45
Műsorvezető: Bolgár György