„Klubrádió
Belső közlés

Nagy Ádám: Beatrix

28/02/2021 16:31

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Nagy Ádám Beatrix című írását hallgathatják meg Göndör László színművész előadásában.

2021. február 27. Belső közlés (2021.02.27. Nagy Ádám: Beatrix)
04:48
00:00
Három évvel ezelőtt, a magyar kultúra napján rendhagyó adással jelentkezett irodalmi műsorunk, a Belső közlés. Annak jegyében, hogy a kultúra mindenkié, olyan szerzők műveit mutattuk be a műsorban, akik nem hiavtásos alkotók, sőt többségük kifejezetten „amatőrnek” mondható, ráadásul túlnyomórészt még a huszadik életévük betöltése előtt alkották meg azokat a szövegeket és dalokat, amelyeket zeneként, illetve Göndör László felolvasásában meghallgathattunk az adásban. A műsorból korábban már közzétettük itt a honlapon Beck Márton írását is, de a fenti hivatkozásra kattintva a többi szöveget és zeneszámot is meghallgathatják.

A mától itt, a Klubrádió honlapján is elérhető rövid tárcanovella-szerű írás szerzője a felnőtt életében vállalati kommunikációs munkatársként dolgozik, kamaszkorában azonban, számos más fiatalhoz hasonlóan, érzékeny problémák vizsgálata is foglalkoztatta. Beatrix című, egyetlen prózai művében egy hirtelen, vad szerelmi találkozás történetét meséli el két, egy reális és egy pszichedelikus szálon. Minthogy a szöveg hitelesen adja vissza egy serdülő ember élményét, a történet elmesélése során helyenként erősebb megfogalmazások is előfordulnak.

A tárcanovella a fenti lejátszás gombra kattintva hallgatható meg.