„Klubrádió
Café Péntek

Művészet a megszűnő művészettörténet-oktatás idején

5/01/2024 15:39

| Szerző: Váradi Júlia

Több érdekes kiállításra is invitál a Café Péntek: Hollay Lóránt és Tölgyesi Katalin fotóit; Kicsiny Balázs alkotásait; egy jövő héten nyíló holokauszt-emlékmű avatást mutatunk be; valamint Rényi András művészettörténésszel beszélgetünk.

Az év elején máris egy rossz hírrel vagyunk kénytelenek indítani a Café Péteket, hisz véglegesnek tűnik, hogy ettől az évtől kezdve megszűnik a művészettörténet-oktatás. Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum főigazgatóját kérdeztük volna erről, de sajnos nem válaszolt. Rényi András művészettörténész professzorral beszélgetünk a témáról.

Rényi András
 
Rényi András
 

A jövő héten a CEU Nádor utcai épületében a magyar holokauszt 80. évfordulójára egy különleges, vagon formájú szobrot avatnak. Az alkotó, a New Yorkban élő szobrászművész, Böröcz András mutatja be az alkotást.

1944–2024 - Zajkeltő vagon - Könyvbemutató és szoborbemutató
 
1944–2024 - Zajkeltő vagon - Könyvbemutató és szoborbemutató
Facebook
 

Megrázó fotókiállítás nyílt a Héber és Izraeli Kulturális Központban többértelmű városképekből. Tölgyesi Katalin művész beszél a képeiről, valamint Hollay Lóránt alkotásairól.

Végül "A bolond teremőr hat jelenéséről" lebbenti fel a fátylat Kicsiny Balázs képzőművész a Széchényi Művészeti Akadémiai székfoglaló kiállításán.

Café Péntek
2024. január 5. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia