„Klubrádió
Café Péntek

Mostoha sors, lassú karácsony és teljes élet

2/12/2022 16:59

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Keleti Ágnes, Kodály Zoltán, Freeszfe, Bartók-negyed és egy lelassultabb karácsony a Café Péntekben.

Szertornán sokszoros olimpiai bajnok, tornatanár, egyetemi oktató, csodálatos anya és maga a történelem. A Keleti Ágnesről 101 éves korában készült dokumentumfilmről beszélgetünk a rendezővel, Oláh Katával a Café Péntekben.

Egy ugyancsak frissen készült dokumentumfilm pedig arról az emberről szól, akiről úgy képzelnénk, mindent tudunk. Pedig szó sincs róla. A mi Kodályunk című filmsorozat második részében Kodály Zoltánról megint egészen új, részint megrázó, részint megdöbbentő információk kerülnek a nyilvánosság elé, abból az időszakból, az I. világháború és a Tanácsköztársaság idejéből, amikor a Psalmus Hungaricus született. A rendezőt, Petrovics Esztert kérdezzük.

A műsorban beszélünk még a Bartók-negyed felvirágzásáról, amely mind annak ellenére történik, hogy közben mostoha sors jut az ellenzéki önkormányzatoknak.

És ha mostoha sors, akkor a Freeszfe is szóba kerül, amelynek második születésnapjára nagy aukciót hirdetnek sok művész, író, színész felajánlásaiból. Tóth Sára Lujza beszél erről.

Végül a SlowXmas nevű kezdeményezésről is hallhatnak, Király Gabriella mondja el, hogyan próbálják kulturális programokkal enyhíteni a karácsonyi bevásárlás őrületét.

Café Péntek
2022. december 2. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia