„Klubrádió
Reggeli gyors

MKKP: Negatív siker Újpesten

19/10/2023 11:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Az újpesti vagyonnyilatkozati bizottság felszámolására tett kísérlet eredményeképpen a tagság egy másik testületbe került, sőt egy fideszes taggal is bővült számuk – mondta Nagy Dávid, az MKKP pártigazgatója. A DK-t is kerestük, de nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

2023. október 19. Reggeli gyors - részlet 23.10.19. Nagy Dávid
10:54
00:00

A vagyonnyilatkozati bizottság megszüntetése helyett átpakolták a tagság egy részét más bizottságba, ahol szintén a pénzüknél vannak. De ami tényleg zseniális egy ellenzéki vezetésű kerülettől az az, hogy létrehoztak még egy bizottsági helyet egy fideszes képviselőjelöltnek – így még több pénz megy el a jövőben bizottsági helyekre Újpesten. Tehát a 10.000.000 forint spórolására beadott javaslatunkat a bizottság megszüntetésére úgy maszatolták el, hogy abból 800.000 forint plusz kiadása lett Újpestnek. Ja, és egy újabb fideszes bizottsági tagja, aki ezt a 800.000 forintot felveheti, Drabant Fruzsina személyében – állítja a Magyar Kétfarkú Kutyapárt 10 milliós spórolásra beadott javaslatunk helyett a DK új kifizetőhelyet csinált a Fidesznek Újpesten című közleményében.

"Sehol nem volt 14 fős vagyonnyilatkozati bizottság" – mondta a Reggeli gyors csütörtöki adásában Nagy Dávid, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt pártigazgatója. Hozzátette, az igazi anomáliát az okozza, hogy a testület évente egyszer, legfeljebb kétszer ülésezik 10, illetve 15 percben, amelyért a bizottsági tagok havonta 80-250.000 forintot kapnak. Vannak olyan tagok is, akik annak ellenére kapják illetményüket, hagy az aktuális évi ülések után kerültek a bizottságba.

Ezt próbálta az MKKP felszámolni, ehhez képest egy másik bizottságba helyezték át a tagokat, és még egy fideszes delegáltat is bevontak. Mindezzel a 10 milliós éves keretet nemhogy nem takarították meg, de további 800 ezer forinttal növelték meg azt. Nagy szerint ezekben az általában kifizetőhelyekként működő bizottságokban – bár ismer kivételeket – általában az adott témához nem értő emberek ülnek.

Azzal kapcsolatban, hogy a bizottsági helyekért járó juttatások mire kellhetnek a pártoknak, elmondta, ismeretei szerint az aktivisták "melegen tartására", vagyis minimális költségeik fedezésére mennek el ezek a pénzek.

A témával kapcsolatban DK sajtóosztályát is kerestük, hogy reagáljanak a DK-s többségű önkormányzat ügyében, de nem kívántak nyilatkozni.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Nagy Dáviddal
2023.10.19., csütörtök 7:36
Riporter: Herskovits Eszter és Selmeci János