„Klubrádió
Hetes Stúdió

Miről tárgyal Trump Orbánnal?

11/05/2019 10:23

| Szerző: Klubrádió

Minden bizonnyal a fegyvervásárlás és az orosz befolyás lesz a téma. A Hetes stúdióban pedig még az emberiség jóléte, vagy jól léte, és a liberalizmus egyik értelmezése is. No meg a civilek norvég támogatása.

2019. május 11. Hetes Stúdió (2019. május 11., szombat 15:00)
103:55
00:00
Műsorvezetők: Bálint Judit, Lampé Ágnes, Bálint Judit, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Rózsa Péter

Hétfőn találkozik Donald Trump és Orbán Viktor. A hivatalos tájékoztatás szerint kereskedelemről, energiáról, kiberbiztonságról és Magyarország NATO-tagsággal járó kötelezettségeiről lesz szó. Azaz fegyvervásárlásról és az orosz befolyásról. A témában Nagy Gábor külpolitikai újságírót, a HVG felelős szerkesztőjét kérdeztük.

A CEU-n tartott előadást a világhírű izraeli történész, Yuval Noah Harari, akinek liberalizmusról alkotott nézetei Orbánt is inspirálták. Nacionalizmusról, nemzeti érzelmek szításáról, gyűlöletkampányról és mindezek következményeiről is beszélgetett vele Csernyánszky Judit.

Kétszáz klíma- és környezetvédő tudós írt nyílt levelet az európai kormányok vezetőinek, szerintük ugyanis a hatékony környezetvédelemhez át kell alakítani a gazdasági rendszereket és a GDP helyett a jólétet kell növelni. Hogy ezt miként lehet megvalósítani, egyáltalán meg lehet-e valósítani, arról Dr. Köves Alexandra ökológiai közgazdásszal, a Corvinus Egyetem adjunktusával beszélgettünk.

Még mindig folynak a tárgyalások a Norvég Civil Alap és a kormány illetékesei között, melynek tétje: megkapja-e Magyarország az akár több tízmilliárd forintos támogatást. Az esélyekről Őexcellenciájával, Olav Berstad-tal, a Norvég Királyság magyarországi nagykövetével Galavits Patrik beszélgetett.

A hét politikai és közéleti eseményeit pedig Tamás Ervinnel, György Zsomborral, a Magyar Hang főszerkesztőjével és Bolgár Györggyel beszéltük meg. 

A műsort a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: flickr.com.