„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Mindent szeret, ami élet – Szulák Andrea az Ötösben

8/04/2023 17:35

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Szulák Andrea színművész, énekes volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges húsvéti recepteket.

2023. április 07. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2023. április 07., péntek 10:05)
89:06
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

A műsor elején tisztázták, hogy azok a hírek, amelyekkel az olvasók, hallgatók, nézők találkoznak, nem feltétlenül igazak. De azt elismerte Szulák Andrea, hogy néha van némi alapjuk, mert valóban volt egy esküvője most, csak az nem szerepelt a cikk címében, hogy egy műsor keretein belül és nem hivatalosan, ahogy a Szerencsekerékben is valóban nyert, de a bulvárlapok megfogalmazásával ellentétben nem lett multimilliomos, mivel az összeget egy alapítványnak adta.

Bár nehéz volt egyeztetni Szulák Andreával időpontot, mivel folyamatosan próbál, illetve játszik mostanában, ez korábban egy ideig nem így volt. Tavaly áprilisban úgy érezte, nem lesz dolga a színházakban ezentúl, ugyanis több előadást – tőle függetlenül – levettek műsorról. Bármennyire is érzelmileg megviselte, Szulák Andrea mindig több lábon állt, és tudta, hogy például az éneklés koncert vagy hakni formájában megmarad.

Teljesen váratlanul egyszerre hívta több színházigazgató különböző szerepajánlatokkal, mondta el a műsorban, amelyek ezt a színházi évadot részben biztosítják a számára.

Gálvölgyi János elmesélte, mikor látta és főleg hallotta először Szulák Andreát egy koncerten, milyen nagy hatással volt rá. 

A vendégünk megerősítette az időpontban, hiszen akkoriban valóban a zene volt a főfoglalkozása. Olyannyira, hogy 19 évesen már nyakába vette a világot, és többek között Amsterdamban élt és dolgozott egy klasszikus varietében. Amikor hazajött, a szakma örömmel fogadta, így a rádióba is hívták dolgozni, habár, ahogy elmondta, ő visszament az éjszakába, és többek között a Moulin Rouge-ban énekelt.

Szulák Andrea hozzátette, a színészet később jött. A Színművészeti Főiskolára ugyan egyszer jelentkezett, de bizonytalannak vagy nyeglének érezte magát, aminek eredménye az lett, hogy Ádám Ottó leteremtette, hogy szabaduljon meg ettől a hozzáállástól, és akkor jövőre felveszi az osztályába. Szulák Andrea elmondta, annyira szégyellte magát a viselkedése miatt, hogy többet nem jelentkezett a főiskolára. Arra gondolt, hogy nem venné el a helyet olyanok elől, akik tényleg a színészetet érzik az életüknek, ahogy ő akkor nem.

A szakmát azonban már nagyon korán elkezdte megtanulni, tette hozzá a vendégünk, mivel kamaszkorától statiszta és kis szerepekkel keresett pénzt az énekóráira.

A színészi pályája kezdetét Korcsmáros Györgynek és Böhm Györgynek köszönheti, mondta. Először természetesen zenés szerepeket kapott, így szerzett rutint a színházban. Annyira, hogy hamar követték a musicaleket a prózai előadások.

A tévét már ismert emberként hódította meg, habár a műfaj volt új a számára, és a show műsor sikere megnyugtató visszajelzést jelentett. Később azonban a Szulák Show már nem volt ennyire jó élmény, úgy érezte, ráerőltettek egy szerepet, és nem adhatja önmagát.

Ha nem színpadon van, Szulák Andrea akkor is elfoglalja magát. Szereti a lányát, szereti a közös időtöltésüket. Szeret enni. Valójában mindent szeret, ami élet, ahogy ő fogalmazott. Süt-főz, horgol-köt. Az interjú idején is volt egy félbehagyott kötés a táskájában, "készülve" az esti előadásra, hogy két színpadra lépés között az öltözőben hasznosan töltse az időt.

 
Gálvölgyi János és Szulák Andrea
 Fotó: Timár Ágnes/Klubrádió
 

A teljes műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös
2023. április 07., péntek 10:05
Műsorvezető: Gálvölgyi János