„Klubrádió
Reggeli gyors

Miért van még szabadlábon Simonka?

18/12/2020 11:30

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Többen is átálltak már az ügyészség oldalára a vádlottársak közül, a gyanú szerint pénzzel próbált számára kedvező tanúvallomásokhoz jutni a fideszes képviselő.

2020. december 18. Reggeli gyors - részlet 20.12.18. Bod Tamás
08:43
00:00

Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte az ügyészség. A Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselője nem érti, hogy miért, mit érthettek félre. A hivatalos indoklás hatósági eljárásban történt vesztegetésről szól. Simonka egy őrizetbe vett gyanúsítottnak ajánlott pénzt, hogy ne tegyen rá nézve terhelő tanúvallomást, és egy tanút próbált lefizetni, hogy azt mondja, amit a szájába adnak.

Bod Tamás, a Magyar Narancs újságírója régóta követi a képviselő ügyét. A Fidesz legerősebb emberének tartja a térségben. Először bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolták Simonkát és 32 társát. Nyolcan már átálltak az ügyészség oldalára, mert valószínűleg belátták, hogy ez a hajó már elment – mondja az újságíró. Ezek a vesztegetési ügyek valószínűleg az eddigi vallomásokból kerülhettek elő. Egy helyi politikus úgy vélte, hogy amíg szabadlábon van Simonka, addig ezt fogja csinálni, vagyis megpróbál lefizetni embereket. Ezek után érdekli az újságírót, hogy miért, ha egyszer ártatlan. Ugyanis annak vallja magát. Egyébként ezért kérdezik sokan, és kérdezték már az ügy korábbi szakaszában is, hogy miért van még szabadlábon?

Bod Tamás úgy véli, lesz itt még harmadik ügy is, viszont Simonka György mindezek ellenére indulni akar a 2022-es választásokon.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor.

Reggeli gyors
2020.12.18. 06:00
Műsorvezető: Pálinkás-Szüts Róbert