„Klubrádió
Hetes Stúdió

Miért nem buktak eddig bele botrányaikba Orbánék? – Hetes Stúdió-ajánló

14/01/2023 11:46

| Szerző: Klubrádió

Brüsszel, Amerika, Európa, Magyarország - háromtól Hetes Stúdió, a második órában négy vendéggel. Várja önöket Szénási Sándor.

2023. január 14. Hetes Stúdió-részlet (2023.01.14. Bevezető)
01:15
00:00
Sokan keresik a választ arra, mi teszi stabillá - vagy legalábbis látszólag stabillá - az Orbán-rezsimet; mi az oka, hogy sértetlenül vészel át olyan kríziseket és botrányokat, amikbe normális országokban illik megbukni. Egy újabb értelmezési kísérletről szólunk majd.

Először az engedékenység, aztán a dac. A bejelentést, hogy a kormány hajlandó kivenni minisztereit az egyetemi alapítványok kuratóriumaiból, követte a miniszterelnöki döntés: ha Brüsszel nem fizet, hát nem fizet, majd a kormány finanszírozza az Erasmus és Horizont-programokat.

A magyar kormány tényleg elhitte, hogy csak az oroszoktól tud gázt venni, de most talán eljön a kijózanodás ideje és elindul a diverzifikáció - mondja Holoda Attila. Mi lesz a Török Áramlattal, amit nyugati technológiával tartanak karban, de ez a szankciók miatt lehetetlenné válik?

Holoda Attila
 
Holoda Attila
Fotó: Pálinkás János / Klubrádió
 

 

96 évesen elhunyt Deák István történész, a Columbia Egyetem tanára, iskolateremtő személyiség, akit azonban hazájában csak a szakma ismert. Hatását, jelentőségét legalább utólag fel kellene ismerni.

Deák István 2008-ban
 
Deák István 2008-ban
Fotó: Veress Fruzsina / wikipedia
 

És megbeszéljük a héten történteket Törley Katalinnal, a Tanítanék Mozgalom alapítójával; Rózsa Péterrel, a Klubrádió munkatársával és Bolgár Györggyel.

Bolgár György, Törley Ktalain, Rózsa Péter és Szénási Sándor
 
Bolgár György, Törley Katalin, Rózsa Péter és Szénási Sándor
Klubrádió
 

 

Hetes Stúdió
2023. január 14. szombat 15:00
Szerkesztő: Józsa Márta