„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

Mi van vele? - Juhász Péter

11/09/2019 12:53

| Szerző: Klubrádió

"Előbb adom föl az egzisztenciámat, mint az elveimet" - mondja az Együtt volt elnöke, aki szerint pártját nem a Fidesz lehetetlenítette el, hanem azok a szövetségesei, akik átverték.

2019. szeptember 11. Reggeli gyors/Reggeli személy (2019. szeptember 11., szerda 09:00)
39:27
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Rózsa Péter

Azért szállt ki a politikából, mert nem látott partnereket más pártokban, átverték, hazudtak neki, a személyes érdekeiket előbbre valónak tartották, a közös érdekeknél. Erről is beszélt az Együtt volt elnöke a Reggeli gyorsban. Juhász Péter azt is elmondta, hogy pártját nem a Fidesz lehetetlenítette el, hanem azok, akik meg tudják "hajlítani" az elveiket. Én előbb adom föl az egzisztenciámat, mint az elveimet - fogalmazott az egykori pártelnök.

A Fidesz erejét abban látja, hogy elvette az emberek változásba vetett hitét. Sőt azt hitette el, hogy nem lehet leváltani. Ebbe sokan beletörődtek, hisz azt tapasztalták, hogy például az üzletben is csak úgy lehet boldogulni, ha valakinek kormánypárti hátszele van. Elvileg létezhetne olyan párt, amely a közjóért dolgozik, itt csupán a hatalom megtartása a cél.

Juhász Péter korábban, a Kendermag Egyesülettel drogkérdésekkel is foglalkozott. Most elképedve látja, hogy a legszegényebb falvakban mennyire elterjedtek a dizájner drogok, amelyek különösen veszélyesek, mert nagyon keveset lehet tudni róluk. Olyan gyorsan változnak, hogy még kutatások sincsenek a hatásukról, főleg arról, hogy hosszú távon mennyit árthatnak az embernek. Azt, hogy Orbán Viktor a napokban beszélt a drogproblémáról, politikai fogásnak tartja. Tudatmódosító szereket mindig is használtak az emberek, itt nem a tiltás lenne a megoldás, hanem a felvilágosítás, a racionális beszéd. Mint köztudott, Orbánnak mindig kell egy ellenség, eddig a menekülők ellen uszított, most jönnek, a melegek, a drogosok, a hajléktalanok, a szegények. A politikai reklám ugyanúgy hat, mint a mosóporreklám, főleg ha sokszor ismétlődik és más információ nem jut el az emberekhez, csak ez ömlik a médiából. 

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Szigetvári Viktor és Juhász Péter.

Reggeli gyors/Reggeli személy
2019.09.11 06:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre