„Klubrádió
Hetes Stúdió

Mi történt a héten? - Hetes Stúdió ajánló

11/01/2020 06:59

| Szerző: Klubrádió

Hetes Stúdió szombaton délután három órától Lampé Ágnessel.

Műsorajánlónk.

2020. január 11. Hetes Stúdió-részlet (2020.01.11. műsorajánló)
01:41
00:00
Ismét úgynevezett sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor, január elején, idén először és minden bizonnyal utoljára. Szó esett arról, hogy a Fidesz kilépne-e a Néppártból, illetve reagált a mostanában egyre gyakoribb kritikákra is, amelyek a párton belülről érkeznek. Előremenekülnek az elkerülhetetlen elől? Kialakulóban van egy belső ellenzék, vagy ezek mindennel együtt elszórt esetek? Erről is beszélgettünk Lakner Zoltán politológussal.

A héten megjelentek részletek az új NAT-ból, és bár még átfogó képet nem látunk az új tantervről, az elsőre is látszik, hogy nagy paradigmaváltásra nem feltétlenül lehet számítani. De miben más mégis az új tanterv, mint az eddigi? Merre tart az oktatás? Nahalka István oktatáskutatót kérdeztük.

Trump minapi sajtótájékoztatója után lehiggadhatunk egy darabig, feltehetően nem eszkalálódik az iráni konfliktus, talán békésebb hónapok következnek – nyilatkozta a Klubrádiónak Barbara Slavin, az Atlantic Council egyik igazgatója, a téma szakértője, miután nemzetközi felháborodást váltott ki és káoszt okozott mindaz, ami 5 nappal előtte sűrű egymásutánba történt.

Irán felmondta – Amerika után, és Amerika fenyegetésére reagálva – az atomalkut, persze kérdés, hogy ezt mennyire kell komolyan venni, vagy csak fenyegetés volt az ő részéről is – erről pedig Peter Stano, az Európai Bizottság külügyi szóvivője nyilatkozott Csernyánszky Juditnak.

Sok érvet lehet felhozni az euró bevezetése ellen, ugyanakkor az EU egységes fellépését a nemzetközi piacon nagyban segítené, ha a közös valutát egyelőre elutasító országok – köztük Magyarország – mégis lemondana a nemzeti fizetőeszközéről. Szakmai érvek és ellenérvek felsorolása mellett helyenként parázs vita alakult ki gazdasági szakemberek között a kérdésben az Eötvös Csoport rendezvényén, amelyről Galavits Patrik összefoglalóját hallják.

Megbeszéljük a hét eseményeit Unyatyinszki Györggyel, György Zsomborral és Bolgár Györggyel.

Hetes Stúdió
2020. január 11. szombat 15:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes
Szerkesztő: Herskovits Eszter