„Vásároljon
Megbeszéljük...

MESZK: A bérrendezés lenne a legfontosabb

2/08/2021 16:58

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Balogh Zoltán, a MESZK elnöke szerint a legfontosabb az egészségügyi dolgozók bérrendezése, illetve a koronavírus-járvány okozta terhelések kompenzációja lenne.

2021. augusztus 02. Megbeszéljük - részlet 21.08.02. Balogh Zoltán
14:58
00:00
Szombaton tartotta meg demonstrációját a Hősök terén a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), amelyhez több szakszervezet is csatlakozott. A tüntetésen több ezer ember vett részt. Balogh Zoltán becslése szerint 8-10 ezer ember volt jelen.

A MESZK elnöke szerint az első és legfontosabb követelésük az lenne, hogy az orvosokéhoz hasonló béremelkedést hajtson végre a kormány. Balogh ismertette a kiáltvány két sarkalatos pontját is ismertette. Legyen prioritás az egészségügy és a szakdolgozók ügye. Kérik a szakdolgozók közalkalmazotti jogviszonyának visszaállítását is, illetve hogy szeptember 1-től 30 százalékos béremelésben részesüljenek.

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kezdeményezte tüntetés 2021. 07. 31-én a Hősök terén. Fotó: MESZK/Facebook
 

Már amennyiben a kormány hajlandó lenne meghallani a kérésüket. Amennyiben ez mégis megtörténne, elsőként  az egészségügyi jogviszonyról szóló törvény mellékletében található orvosi bértábla arányosan kiegészüljön a szakdolgozókra vonatkoztatva – mondta Balogh a Klubrádiónak. 

Másodjára a koronavírus-járvány okozta lelki, szellemi, fizikai terheléséért valamilyen módon kompenzálja a kormány a egészségügyi szakdolgozókat.

A teljes beszélgetést meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Megbeszéljük.../interjú Balogh Zoltánnal
2021.08.02., hétfő 16:45
Riporter: Bolgár György