„Köszönjük,
A lényeg

Megpuccsolták Schmidt Máriát munkatársai

27/08/2019 20:19

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

A XXI. Század Intézet munkatársai, köztük Lánczi Tamás, az intézet igazgatója kedden „váratlanul és puccsszerűen”, azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondta munkaviszonyát – írta Schmidt Mária a szervezet Facebook-oldalán.

 

Váratlanul felmondott a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány alatt működő XXI. Század Intézet több munkatársa, köztük az a Lánczi Tamás is, aki korábban a Schmidt Mária-féle Figyelő című újság főszerkesztője is volt – írta meg a 444. (A hetilap egyébként később átkerült az ötszáz médiumot tömörítő kormánypárti médiaholdinghoz, és Lánczi távozott a főszerkesztői posztról.)

Schmidt Mária az intézet Facebook-oldalán közzétett sajtóközleményében puccsszerűnek nevezte a távozást:

„A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány fenntartásában működő XXI. Század Intézet munkatársai, köztük Lánczi Tamás, az Intézet igazgatója a mai napon váratlanul és puccsszerűen, azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondta munkaviszonyát. A munkatársak döntése kockáztatja a XXI. Század Intézet tevékenységét, különösen az önkormányzati választási kampány előtt végzett kutatások publikálását, valamint a Kormány által meghirdetett, „30 éve szabadon” Emlékév egyes programjainak megvalósulását – írta Schmidt Mária és hozzátette, hogy bár az igazgató és néhány munkatárs döntése nehéz helyzetbe hozza a Közalapítványt, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a XXI. Század Intézet a vállalt feladatait zökkenőmentesen végezze.”

A 444 úgy tudja, Deák Dánielen kívül mindenki felmondott.

Címlapi kép: Schmidt Mária Facebook-oldala

A lényeg
2019. augusztus 27., kedd 19:00