„Klubrádió
Reggeli gyors

Márki-Zay: Hiába berzenkedik a képzett baloldali elit, Orbánt saját eszközeivel lehet legyőzni

18/01/2022 09:05

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Azokat a szavazókat, akik bár semmilyen előnyben nem részesülnek, mégis a Fideszre szavaznak, csak az Orbánéhoz hasonló megnyilvánulásokkal lehet meggyőzni – véli Márki-Zay Péter.

2022. január 18. Reggeli gyors - részlet 22.01.18. Márki-Zay Péter
13:13
00:00

Márki-Zay Péter – aki kiterjesztett országjárása keretében Dunaszerdahelyet látogatta meg kedden – a Klubrádiónak azt mondta, a Fidesz érdeke, hogy azt hangsúlyozza, az a hat ellenzéki párt és hetedikként ő nem képes együttműködni. Ennek ő az ellenkezőjét látja, és ami a legfontosabb, a választók ebben a szövetségben megtalálják az érdekeiket képviselő politikusokat.

"Rekord halálozás, rekord infláció, rekord korrupció" – szerinte ez Orbán tizenkét éves működésének a mérlege. Ezzel szemben az ellenzék 30 legkiválóbb, jobb és baloldali szakembere együtt, konszenzusban alakította ki a Felemelkedő Magyarország programját, amely nem a kevés kiváltságos országa, hanem a vállalkozók védelmét is magában foglaló, a "cigányságot felemelő, és szeretettel integráló ország". Márki-Zay úgy véli, ez az az ország, ahová hazajönnének a százezrek, akik külföldre mentek jobb élet reményében. A program része továbbá az egészségügy helyreállítása.

 
Márki-Zay Péter
Fotó: Facebook
 

Arra a kérdésre, hogy mit lehet kezdeni azokkal a szavazókkal, akik bár semmilyen kiváltságot nem élveznek az Orbán-rendszerben, mégis elvakultan ragaszkodnak a Fideszhez, Márki-Zay elmondta, hogy retorikája, amelytől "a képzett ellenzéki elit berzenkedik" ugyanaz, amely hatalmon tartja Orbán Viktort. "Ezek az emberek tartják hatalmon a Fideszt" – tette hozzá.

Szerinte az ellenzék nemcsak azért nem tudta leváltani a kormányt, mert nem fogott össze, hanem azért sem, mert nem tudott hiteles cáfolatot adni arra például, hogy behoznák "migránsokat", vagy "melegoktatást" szerveznének az iskolákban.

Hozzátette, kétségbevonhatatlan érdemei vannak a Fidesznek, ezeket Márki-Zay szeretné megőrizni. Éppe ezért nem kívánja eltörölni a rezsicsökkentést, a 13. havi nyugdíjat, vagy eltörölné a minimálbéremelést. "Ezek a Fidesz hazugságai."

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Márki-Zay Péterrel
2022.01.18., kedd 8:11
Riporter: Dési János