„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay: Egymillió forintos díj annak, aki csalást leplez le

3/04/2022 09:33

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje mindenkit szavazásra szólít fel, hiszen szerinte az ellenzék már a győzelem kapujában van, leváltható a kormány. A választási csalás leleplezőjének díjat ajánl az ellenzék.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt videóban jelentkezett be, hogy mindenkit szavazásra szólítson. Ismertette saját terveit is. Szentmisére megy, majd 10 óra után lép az urnához. Szerinte az ellenzék már a győzelem kapujában van, leváltható a kormány. Hozzátette, egymillió forintos díjat ajánlanak fel azoknak, akik választási csalást lepleznek le bizonyítékokkal.

Miután családjával együtt leadta szavazatát, a M1-nek is válazolt néhány kérddésre. Márki-Zay azt mondta, minden egyes szavazat számít, mert egy szavazat eldönthet egy körzetet, ahogy egy körzet is eldönthet egy egész választást. Mindenkit arra biztatott, vegyen részt a választáson, és méltósággal, nyugalommal adja le szavazatát.

"Most igazi választás van, nem csak szavazás, mert 12 év óta először nyílt valódi esély a változásra."

Az ellenzék annak ellenére vesz részt a választásokon, hogy Orbán Viktor a választási szabályok és a körzethatárok módosításától kezdve a sajtó leuralásig, a független bíróságok fölszámolásáig, az Alkotmánybíróság befolyásolásáig mindent megtett annak érdekében, hogy leválthatatlan legyen. "Bár nyilvánvalóan nincs demokrácia Magyarországon, bár nyilvánvalóan nem beszélhetünk szabad választásokról, mégis van esély leváltani Magyarország történelmének legkorruptabb kormányát" – mondta Márki-Zay Péter.

Választás 2022 - Leadta szavazatát Márki-Zay Péter, az Egys
 
Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje családtagjai társaságában leadja szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.
 Fotó: Rosta Tibor/MTI