„Klubrádió
Útszélen

Már majdnem a kőlevesnél tartunk

25/10/2020 16:06

| Szerző: Klubrádió

Borsodtól Baranyáig, az ország számtalan helyén éheznek gyerekek. Az Orbán-kormányoknak eszükbe sem jutott emelni a családi pótlékot. Tombol a szegénység.

2020. október 22. Útszélen (2020. október 22., csütörtök 15:00)
44:56
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta

Krumplis tészta, grízes csík, egy szál sárgarépából főzött leves a vasárnapi asztalon. Nógrádtól Borsodig és Baranyáig éheznek gyerekek országszerte – a járvány miatt már ott sem jut elég étel a családok asztalára, ahol korábban már kicsit fellélegezhettek.  Emelkedjen kétszeresére a tizenkét éve változatlan családi pótlék – ez volt a szegénység ellen cselekvő aktivisták fő követelése az idei Szegénység Elleni Küzdelem Világnapján.

És egy kisgyerek, akire vagy az vár, hogy apa nélkül kell felnőnie, vagy Indiába költözik szüleivel, itt hagyva az itteni életét, rokonait. Egy embertelen és jogszerűtlen idegenrendészeti eljárás egy fiatal házaspár véget nem érő kálváriájához vezetett.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook.

Útszélen
2020.10.
Műsorvezető: Józsa Márta

 

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás