„Klubrádió
Megbeszéljük...

Komáromi Zoltán: "Már a Janssen-vakcina se kell az embereknek"

20/05/2021 16:24

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Elérte körzetében a 89 százalékos átoltottságot Komáromi Zoltán háziorvos. A DK egészségpolitikusa úgy véli, az oltás iránti bizalmatlanság ehhez képest is hatalmas, és a rossz kormányzati kommunikáció miatt a háziorvosok készletén lévő Johnson&Johnson vakcinák sem kellenek az embereknek.

2021. május 20. Megbeszéljük - részlet 21.05.20. Komáromi Zoltán
13:44
00:00

A koronavírus elleni védelem kulcsa az lenne, hogy minél hamarabb, minél jobb minőségű oltóanyagot kapjanak Komáromi Zoltán háziorvos szerint. A DK egészségpolitikusa azt tapasztalta, hogy a háziorvosok közt meglehetősen kevés jó minődégű vakcinát osztottak el. Ehhez képest pozitívumként emelte ki, hogy körzetében elérte a 89 százalékos átoltottságot. Ez pedig nem segített az emberek oltási hajlandóságának növelésében.

A kormányzati kommunikáció sem segítette ezt. Nem kellett volna ennyire erőltetni a kínai és az orosz vakcinát. Pláne akkor nam, ha folyamatosan érkeznek a Pfizer szállítmányok. "Ma már a Johnson&Johnson vakcina sem kell az embereknek" – tette hozzá. Ami azért is nagyon baj, mert ha az így az ő készletében is felhalmozódott Johnson&Johnson vakcinát nem tudja pénteken eloltani, a hosszú hétvégével szavatosságukat vesztik.

Közben folyamatosan érkeznek a Pfizer szállítmányok, amik végül nem kerülnek a háziorvosokhoz. Így az otthonukben élő fekvőbeteget, akik Pfizerre várnek, nem tudják beoltáni. Hangsúlyozta, őket sokkal fontosabb lenne mielőbb beoltzani, mert esetükben a megbetegedés sokkal súlyosabb következményekkel járhat.

A műsor hátralévő részében Komáromi Zoltán Orbán "Európával kapcsolatos fóbiájáról" beszélt, annak kapcsán, hogy a kormány nem vesz részt a következő uniós Pfizer vakcina rendelésben.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Komáromi Zoltánnal
2021.05.20., csütörtök 16:15
Riporter: Bolgár György