„Klubrádió
Esti gyors

Magyar György: Nem kell megijedni, hogy a favorit kedvéért visszalépnek a jelöltek, legfontosabb a miniszterelnök-jelölt személye

7/06/2021 22:08

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Egyes választókörzetekben a legesélyesebbnek tartott jelölt javára lép vissza a többi ellenzéki jelölt. Magyar György, a Civil Választási bizottság elnöke szerint ezzel a fontosabb feladatra, a miniszterelnök-jelölt kiválasztására is több energia marad.

2021. június 07. Esti gyors - részlet 21.06.07. Magyar György
07:00
00:00

Nem tartja meglepőnek, sem aggasztónak Magyar György, hogy bizonyos háttéralkuk alapján egyes körzetekben ellenzéki politikusok visszalépnek a favoritnak tartott jelölt javára. A Civil Választási bizottság elnöke szerint a pártok így nem pazarolják feleslegesen sem az emberi, sem az anyagi forrásokat. Ennek megfelelően nem is tartja a demokrácia megcsúfolásának sem.

Így több energia marad az előválasztáson megtalálni azt a miniszterelnök-jelöltet, aki mögé az ellenzék felsorakozhat. 

Magyar szerint így is tanúi lehetünk érdekes vetélkedéseknek, mint amilyennek Zuglóban az MSZP-s Tóth Csaba és a független Hadházy Ákos közti küzdelem is ígérkezik. Megjegyezte, az esetleges megállapodások nem zárják ki, hogy bárki induljon jelöltként. Erre július 26-áig mindenkinek megvan a lehetősége.

2021. június 07. Megbeszéljük - részlet 21.06.07. Molnár Zsolt
13:46
00:00

Korábban a Megbeszéljük... műsorában Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke hasonlóan nyilatkozott. Állítása szerint, hogy néhány választókerületben megállapodtak a jelölt személyéről, nem jelenti azt, hogy ne lenne demokratikus választásra lehetőség, ha több jelölt indulna.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra a kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Magyar Györggyel
2021.06.07., hétfő 18:33
Riporter: Hardy Mihály