„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kálmán Olga a Jobbiktól kapott támogatásáról: A legesélyesebb jelölt mögé álltak be

1/06/2021 17:39

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A Jobbik Kálmán Olgát, a Demokratikus Koalíció jelöltjét támogatja Budapest II. kerületében. Kálmán szerint az ellenzéki pártok feladata a legesélyesebb jelöltet támogatni. Hozzátette, a DK is támogatni fogja azokat a jobbikos jelölteket, akik körzetükben a legerősebbek.

2021. június 01. Megbeszéljük - részlet 21.06.01. Kálmán Olga
16:58
00:00

A Jobbik közleményében jelentette be, hogy a 2021-es előválasztáson Budapest II. kerületében Kálmán Olgát, a DK jelöltjét fogják támogatni. Döntésük mellett azzal érveltek, hogy őt tartják a legesélyesebb jelöltnek – írja a Telex.

Kálmán Olga a Klubrádióban idézte Jakab Péter, a Jobbik elnökének Facebookon közzétett posztját, amely szerint "a Jobbik csak ott indul el, ahol mi szolgáljuk legjobban a kormányváltást. Ott győznünk is kell. Máshol pedig mást kell győzelemre segítenünk". Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne a körzetben előválasztás, sokkal inkább azt, hogy a Jobbik bizonyítani akarja, hogy a legesélyesebb jelöltek mögé áll. Kálmán szerint a DK is mutatott be olyan jobbikos jelölteket, akik mögé a párt hajlandó felsorakozni, és akiket erősnek tartanak körzeteikben.

Hogy hogyan tudnak a II. kerületi jobbikosok becsatlakozni a munkába, az még kidolgozásra vár. Azt is hozzátette, hogy amikor vége a választásnak, és mind a 106 választókerületben egy ellenzéki képviselő-jelölt áll szemben a Fidesz jelölt áll szemben, akkor a mársik öt ellenzéki párt felsorakozik mögé.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük.../interjú Kálmán Olgával
2021.06.01., kedd 17:15
Riporter: Bolgár György