„Klubrádió
Szerepvállalás

Létfontosságú a generációváltás a kisvállalkozásoknál, de hogyan kell csinálni?

12/10/2020 12:32

| Szerző: Klubrádió

Civil szervezet konzorciumot alakítottak, hogy segítsék a szükséges nemzedékváltást a kis- és középvállalkozások vezetésében. Mennyire hajlandók részt venni a fővárosiak a helyi közügyekben? Témák a Szerepvállalásból.

2020. október 10. Szerepvállalás (2020. október 10., szombat 18:00)
26:22
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Vajon milyen igény van a közügyek iránt érdeklődő, internethasználó fővárosiak részéről az ún. e-részvételre? Horváth B. András, a Károli Gáspár Református Egyetem volt szociológus hallgatója E-demokrácia a gyakorlatban: Az e-részvétel társadalomformáló ereje címen írt szakdolgozatában kérdőíves vizsgálattal mérte fel a fővárosiak viszonyulását a helyi közügyekben való részvétel különböző formáihoz. Az 548 kitöltés alapján leszűrt eredményekről a K-Monitor blogján lehet olvasni; a műsorban a szerzővel beszélgettünk.

A magyar gazdaság szempontjából létfontosságú a kis- és középvállalkozások sikeres generációváltása. A folyamat elősegítésért öt civil szervezet arról döntött, konzorciumot alakít, hogy az átvevő generációk képzésével, valamint az átadó tulajdonosok, vezetők érzékenyítésével, edukálásával elősegítse ezt a folyamatot.

A Kurázsi Konzorcium újdonságát az adja, hogy egyszerre képes felkészíteni a generációváltásra érett vállalkozások tulajdonosait, vezetőit az átadásra, miközben erősíti a szakmailag jól képzett fiatalok vállalkozói hajlandóságát azzal, hogy utat mutat egy sikeres vállalkozás felépítéséhez vagy átvételéhez. A konzorcium vezetését ellátó szervezet képviseletében Lakatosné Lukács Zsuzsanna, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója avatott be a részletekbe.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Szerepvállalás
2020. október 10., szombat 18.00
szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori