„Klubrádió
Szerepvállalás

Fontos vagy!

27/09/2020 08:25

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalásban ismét két fontos társadalmi programot mutattunk be: az Önkéntes Központ Alapítvány pályázatát és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány Fontos vagy! nevű kampányát, mely az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapján indult el. 

2020. szeptember 26. Szerepvállalás (2020. szeptember 26., szombat 18:00)
22:00
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
A kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az állami fenntartású intézményekig, egyre többen ismerik fel az önkéntes programokban rejlő lehetőségeket és az önkéntesekkel való együttműködés pozitív hatását. Mindezek mellett évről évre nő azon vállalatok száma, melyek fizikai munkán vagy szaktudás átadásán alapuló vállalati önkéntes programokat valósítanak meg.

Ezen nem mindennapi erőfeszítések elismerésére az Önkéntes Központ Alapítvány idén is meghirdeti az „Önkéntességért Díj” pályázatot. Az idei év a covid vírus megjelenése és megfékezésére hozott intézkedések miatt az önkéntesség terén is több változást hozott. A díj pályázati kiírásával ezért arra biztatnak mindenkit, hogy a járványhelyzethez kapcsolódó önkéntes programokkal is pályázzon

F. Tóth András, az alapítvány ügyvezető igazgatója mondta el a részleteket.

Önkéntességért Díj 2020
 

Szeptember 10-én, az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapján indította Fontos vagy! címmel új kampányát a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány. A szervezet segélyvonalát naponta három olyan 24 év alatti fiatal hívja, akinek öngyilkossági gondolatai vannak. A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a fiatalkori öngyilkosság-prevenció fontosságára, és segítsen a lelki problémákkal küzdő fiataloknak abban, hogy idejében felismerjék, ha segítségre van szükségük.

Az alapítvány szakmai vezetőjével, R. Csekeő Borbálával beszélgettünk.

Szerepvállalás
2020. szeptember 26. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori