„Klubrádió
Szerepvállalás

A tudatos vásárlás nem pénz kérdése

20/09/2020 08:15

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Hogyan vásárol az, aki tudatos?  Milyen esélyük van a munkaerőpiacon a kisgyermekeseknek? Ez a két téma a Szerepvállalásban.

2020. szeptember 19. Szerepvállalás (2020. szeptember 19., szombat 18:00)
25:06
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Minden egyes vásárlásunk olyan döntés, amivel termelők és kereskedők tömegeinek sorsára és környezetünk állapotára egyaránt hatással vagyunk. A tudatosság nem feltétlenül pénz kérdése, inkább elszántságot és egy kis utánajárást igényel. A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2002 óta segíti a tájékozódni vágyókat. Haraszti Anikóval, az Egyesület ügyvezetőjével beszélgetünk.

Ma Magyarországon a foglalkoztatottság jóval nagyobb a férfiak, mint a nők körében, a fiatal nők – beleértve a kismamákat is – továbbra is kevésbé mobilisak a munkavállalás terén, mint a férfiak. A kismamákat, kisgyermekes anyukákat hagyományosan nem szokás a munkakereső fiatalok közé sorolni. Az #énjövőm program új kutatásából viszont kiderült: sokszor hasonló kérdésekkel és problémákkal küzdenek, mint pályakezdő vagy frissdiplomás társaik. A program egyik résztvevője, a harmadik gyermeke születését követőn munkahelyet váltó Horváthné Kiss Katalin osztja meg a tapasztalatait.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Forrás: Pixabay.

Szerepvállalás
2020.09.19. 18:00
Műsorvezető: Bíró Bori