„Klubrádió
Esti gyors

Lázár Jánosnak új ládagyár után kell néznie

15/10/2019 09:47

| Szerző: Klubrádió

Hódmezővásárhely újraválasztott polgármestere fel akarja számolni a korrupciót az önkormányzati cégeknél is.

2019. október 14. Esti gyors-részlet/Interjú Márki-Zay Péterrel (19.10.14.)
03:52
00:00

Márki-Zay Péternek könnyebb dolga lesz, mint az előző -számára csonka- ciklusban. Most a közgyűlésben is visszaszorult a Fidesz. A régi-új polgármester arról beszélt az Esti gyorsban, hogy a városházán már sikerült megszüntetni a korrupciót, következhetnek az önkormányzati cégek. Nem volna szabad olyasminek előfordulnia, hogy például a légvonalnál is rövidebb távolságot írnak egy menetlevélre, vagy épp Lázár János boros ládáit gyártják.

Általános személycserét nem tervez Márki-Zay az önkormányzati vállalatoknál, de néhány helyen szükség lesz új szakemberekre. Eddig is lett volna, csakhogy a polgármester nem egy cikluson át, hanem mindössze másfél évig vezette a várost, ilyen rövid időre felelős vezető nem szívesen vált munkahelyet. Most, az 5 év már nyilván vonzóbb lesz, arról nem is beszélve, hogy a városvezető a következő választáson rendszerváltásra is számít.

Egyfajta ellenzéki tengely van kialakulóban a térségben, hiszen Szegeden Botka László újrázott, és Szentesen is ellenzéki győzelem született, ezen kívül kisebb településekre is lehet számítani az együttműködésben.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely.

Esti gyors
2019.10.14. 18:00
Műsorvezető: Dési János