„Klubrádió
Esti gyors

Márki-Zay: nálunk nem voltak ideológiai viták

4/07/2019 18:41

| Szerző: Klubrádió

Ideológiák és pártok fölötti mozgalomról van szó, amelynek célja a korrupt hatalom leváltása.

2019. július 04. Esti gyors - részlet 19.07.04. Márki-Zay Péter
04:09
00:00

Elindult a találgatás, hogy vajon szétesik-e Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester mozgalma, a Mindenki Magyarországa. Ábrahám Júlia távozása után ugyanis Hadházy Ákos is lemondott elnökségi tagságáról. Azóta már megvannak az utódaik: Kaltenbach Jenő korábbi ombudsman és Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere.

Márki-Zay úgy nyilatkozott, személyes konfliktusokról van szó, de nem vele. Ideológia viták nem voltak, nem is lehetnek a mozgalomban, miután egy ideológiák és pártok fölötti szervezetről van szó. Nem nézik, hogy ki honnan jött.

Azt mondja az sem igaz, hogy valakik jobbra akarnák tolni a mozgalmat és a baloldaliak ezt nem néznék jó szemmel. Több mint ötven Kossuth-kör működik az országban, ezek közül csak kettőben volt olyan konfliktus, hogy a vezetők nem segítették a helyi együttműködés kialakítását.

Az MMM nem pártok ellenében szerveződik, az a célja, hogy híd legyen, civilek és pártok, jobboldaliak és baloldaliak közös fóruma. A korrupt hatalmat akarják leváltani.

Az interjút a fenti “lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán.

Esti gyors
2019.07.04. 18:00
Műsorvezető: Szénási Sándor