„Klubrádió
Reggeli gyors

Lakner: Orbánék inkább az iskolai ünnepségre jellemző fegyelmet részesítik előnyben

24/10/2023 11:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A miniszterelnök apparátusa úgy ítélte meg, hogy célszerűbb olyan környezetet biztosítani ünnepi beszédéhez, ahol csak a rajongók lehetnek jelen, nincsenek tiltakozók, kérdezősködők. Ilyen helyzetben Orbánt valóban a nemzet ünnepelt vezetőjeként lehet láttatni – véli Lakner Zoltán politológus.

2023. október 24. Reggeli gyors - részlet 23.10.24. Lakner Zoltán
13:24
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a nyilvánosságot kizárva, a lezárt veszprémi várban mondott ünnepi beszédet Orbán Viktor.

"Óva intek attól mindenkit, hogy azt gondolja, Orbán Viktor a Budapest utcáin hömpölygő forradalmi tömegektől menekülne el. Ilyenek ugyanis nincsenek. Arra tudok gondolni, hogy bizonyos értelemben közelebb megy a választóihoz" – mondta a Reggeli gyors keddi adásában Lakner Zoltán politológus, a Jelen főszerkesztője. Hozzátette, a Fidesz súlypontja vidéken van. Hangsúlyozta is a miniszterelnök, hogy nem csak Budapestből áll az ország, és ez kifejezetten rokonszenves lehet a fideszes szavazókon kívül sokak számára.

 
 Lakner Zoltán politológus, Fotó: Facebook
 

Megjegyezte, Orbán elzárkózása inkább afféle brand management, a miniszterelnök apparátusa úgy ítélte meg, hogy célszerűbb olyan környezetet biztosítani, ahol iskolai ünnepségre jellemző fegyelem van, és ahol csak a rajongók lehetnek jelen, nincsenek tiltakozók, kérdezősködők. Ilyen helyzetben Orbánt valóban a nemzet ünnepelt vezetőjeként lehet láttatni, és annak is minimális az esélye, hogy a résztvevők közt valakiben felmerülhet kétely a miniszterelnök megítélésével kapcsolatban. 

A beszéd tartalmával kapcsolatban Lakner elmondta, a szöveg struktúráját érdemes nézni: nem változott semmi, a külső ellenségtől Orbán Viktor az egyetlen, aki meg tudja az országot védeni, bárki is legyen az.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi fotó: Facebook

Reggeli gyors/interjú Lakner Zoltánnal
2023.10.24., kedd 8:12
Riporter: Para- Kovács Imre