„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kutyapárt: Olyan oldalát mutatta meg a Fidesz, amit eddig nem ismertünk 

27/02/2024 17:54

| Szerző: Klubrádió

Ha látja az ember, hogy végre színre lépnek és összehoznak valami nagyot olyan civilek, akikre hallgatnak az emberek, akkor tudni kell ebből nem hasznot húzni – mondta a Nagy Dávid, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt igazgatója.

2024. február 27. Megbeszéljük - részlet Nagy Dávid 2024.02.27.
10:44
00:00

A MKKP az elmúlt másfél év közvéleménykutatásainak nagy nyertese. Egyre inkább megragadja azoknak a szimpátiáját, akik a kormánnyal és az ellenzékkel is elégedetlenek. Ennek ellenére itt vagyunk egy belpolitikai válság közepén és mégsem hallunk a Kutyapártról semmit – rögzítette a Megbeszéljükben Bolgár György. De miért? – kérdezte a párt igazgatóját, Nagy Dávidot.

Ha látja az ember, hogy végre színre lépnek és összehoznak valami nagyot olyan civilek, akikre hallgatnak az emberek, akkor tudni kell ebből nem hasznot húzni. A tüntetést a szervezők remekül megcsinálták, a mögé kell tartalmat rakni – válaszolta a pártigazgató.

Hozzátette: amikor ennek a válságnak vége lesz, és Orbán Viktor majd vissza akarja csavarni az időgépet, és nem oda csavarja vissza, ahol bántalmazták a gyerekeket, hanem oda, ahol Novák Katalin aláírta a kegyelmet, akkor szerintem egy olyan oldalát mutatta meg a Fidesz meg a NER, amit eddig nem feltétlenül ismertünk. 

A kérdésre, hogy mit csinál a Kutyapárt egy ilyen rezsimmel, Nagy Dávid azt mondta: nem tekintik politizálásnak azt, hogy valaki meghirdet egy eseményt "Orbán takarodj!" címmel, ez nekik mindig mást jelentett. Azt például, hogy ha van pénzük, azzal belépnek az állam helyére, egy új funkcióval civilek mellé. Lehet, hogy ez nem hoz annyi like-ot, mintha kiírnák, hogy "Orbán takarodj!", de ahhoz, hogy az országban kiemelkedjen egy erő, ami csinál is valamit és nem a nulladik pillanattól a politikából élnek az emberei, ahhoz ez nagyon jó út – mondta. 

 
Nagy Dávid
 

Amikor a miniszterelnök kicsapta a szablyát és elmondta, hogy szigorítani fog a jogszabályon, meg alkotmányt módosít, akkor megint egy olyan érzése támadt az embernek, hogy vannak jó jogszabályok, csak nincsenek betartva. Persze távolabb helyezhetjük a gyereket és a pedagógust, de pont egy nevelőotthonban? Ahol meg kellene találni a szeretet nyelvét – ezek baromi nehéz kérdések. Aki ebbe beletrappol és naponta változtatja a politikai üzeneteit, hogy közvetlen köztásaságielnök-választást, meg Orbán takarodj – az nem fogja meg ennek a lényegét szerinte.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Nagy Dáviddal 
2024. február 27., hétfő 17:20
Riporter: Bolgár György