„Támogassa
A lényeg

Törley Katalin a Kutyapárt EP-listájának második helyén

4/02/2024 13:14

| Szerző: Klubrádió

Le Marietta, egykori átlátszós újságíró, a főpolgármesteri hivatal részvételiségért felelős volt főtanácsadója az első, és ott van a 4. helyen Bruti, azaz Tóth Imre humorista is.

Le Marietta, az Átlátszó egykori újságírója, 2022 elejéig a főpolgármesteri hivatal részvételiségért felelős főtanácsadója vezeti a Magyar Kétfarkú Kutyapart EP-listáját.

A lista második helyére Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója került, akit 2022-ben rúgtak ki – mert polgári engedetlenségben vett részt – a Kölcseyből, és ezért sorstárs kollégáival együtt pert indított a tankerület ellen. Nemrég a Dobszerdában beszélgettünk vele, itt találják azt az adást.

A 3. Juhász Veronika, a Kétfarkú Kutya Párt alelnöke, önkormányzati képviselő a II. kerületben. A 4. Tóth Imre (Bruti), humorista, zenész, aki az akkugyárak ellen is felszólalt.

Az 5. Becker András, az Átlátszó és a Magyar Narancs egykori újságírója, aki elsőként írt a Tiborcz Istvánt, a miniszterelnök vejét érintő Elios-ügyről, jelenleg pedig kamionsofőr egy osztrák cég alkalmazottjaként. Őt követi Derdák András kultúraközvetítő, aki a Millenáris művészeti igazgatója és diplomata is volt.

Öt százalékot kell elérni ahhoz, hogy egy listáról egy képviselő bekerüljön az Európai Parlamentbe.

(Kiemelt kép: Klubrádió/Mátyus László)