„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kovács Gergő nem szeretné az ellenzéki pártok logóit látni a neve mellett az önkormányzati választás kampányakor

9/06/2023 18:53

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

A kutyapártos Kovács Gergő nem szeretné, ha más pártok beállnának mögé az önkormányzati választáson, ugyanakkor a szavazóik támogatását szívesen látja. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke arról is beszélt a Megbeszéljük című műsorban, hogy polgármesterré választása esetén megakadályozná a kerület rohamos beépítését, közösségi tereket hozna létre a fiataloknak, illetve a testületi üléseket átrakná reggel 9-ről, délután 1 órára. 

2023. június 09. Megbeszéljük-részlet (2023.06.09.) Kovács Gergő
12:07
00:00

Pénteki hír, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Kovács Gergőt a párt alapítóját és társelnökét indítja a XII. kerületi polgármester-választáson 2024 júniusában. Kovács 2019 óta önkormányzati képviselő, ezért látja, hogy mik azok a témák, amik fontosak a kerületi lakosoknak – erről már a Megbeszéljük című műsorban beszélt. 

Pár hónapja egy sokrésztvevős kérdőívet vettek fel, amiből az derült ki, hogy a helyi lakosokat legjobban a kerület gyorsuló beépülése zavarja – nyilatkozta a pártelnök. Azért épülhetnek lakóparkok például a Konkoly-Thege Miklós úton vagy az Eötvös úton, mert az önkormányzat engedélyezte a lakófunkciót ezeken a területeken – tette hozzá. Szerinte könnyű lenne ilyen intézkedések nélkül vezetni a kerületet. 

A polgármester-jelölti kampányról Kovács azt mondta, nem szeretné más pártok logóit a neve mellett látni. Ugyanakkor abba nem tud beleszólni, hogy ha a pártok azt mondják az embereknek, hogy szavaznak rá. "Azzal sose volt bajunk, ha más pártok szavazói ránk szavaznak" – tette hozzá. 

Problémának látja a XII. kerületben, hogy több száz millió forintot veszít a kerület évente azzal, hogy nincsen érdemi verseny nincsen. A "meghívásos" közbeszerzéseken és az ingatlaneladásoknál rendszerint egyetlen, alacsony árú ajánlat érkezik. Másrészről pedig lenne hol spórolni: nagyságrendileg 10 millió forintot költ az az önkormányzat csak autóbérlésre, hogy a gazdasági társaságok vezetőinek ne kelljen a saját autóikkal közlekedniük – Kovács ezt nevetségesnek tartja. Ha ezek a dolgok nem így lennének, akkor jutna pénz olyan dolgokra, mint utak, járdák felújítása, illetve a civil szervezetek is több támogatást kaphatnának, hiszen nekik évente mindössze 10 milliót tudnak adni pályázati úton – tette hozzá.

A civil szervezetek mellett Kovács Gergő még a közösségi terek létrehozását támogatná. Szerinte szükség volna olyan művelődési házakra, ahol különféle alkotók kibérelhetnek tereket, így megismerhetnék egymást azok a fiatalok, akik valamiféle támogatandó értéket képviselnek.  Ezek hiányában a fiatalok kénytelenek a kocsmákban összegyűlni, vagy bemenni a belvárosba – tette hozzá.

Ugyanakkor Kovács Gergő lát egy hatalmas megoldandó problémát is a kerületben, nevezetesen, hogy a testületi ülések reggel 9-kor kezdődnek. Ez szerinte tarthatatlan és embertelen, ezért polgármesterként délután 1 órára helyezné át az üléseket.

A műsorba betelefonált még Várnai László, a Civilzugló Egyesület elnöke is, aki gratulált Kovács Gergőnek, illetve bár hivatalosan nem jelentette be indulását a zuglói polgármesteri posztért, de megpendítette a jövőbeli bejelentés hírét.

2023. június 09. Megbeszéljük-részlet (2023.06.09.) Várnai László
07:35
00:00

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Kovács Gergővel
2023.06.09., péntek 17:20
Riporter: Bolgár György