„Klubrádió
Reggeli gyors

MKKP: Abszurd, hogy a csikkszedésért fizetnünk kéne

27/04/2023 10:56

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Bár megérti a MÁV-HÉV üzemterületére vonatkozó szabályzatát, abszurdnak tartja Nagy Dávid, az MKKP pártigazgatója, hogy az üzemterület megtisztításáért nekik kellene fizetniük.

2023. április 27. Reggeli gyors - részlet 23.04.27. Nagy Dávid
09:07
00:00

Szemétszedést, egész pontosan csikkszedést hirdetett április 19-én az éjszakai órákra a Magyar Kétfarkú Kutyapárt. A terv azonban nem várt göröngyön bicsaklott meg. A terv szerint a párt passzivistái a HÉV sínei közül, illetve megállóiból összegyűjtötték volna a "basszus, itt a HÉV, már nincs időm elmenni a kukáig, most az egyszer eldobom" mottó jegyében széthajigált temérdek cigarettacsikket.

A MÁV értesülve a tervről azonban tájékoztatta a pártot, hogy "a vasút veszélyes üzem, ezért a vágányzónában, az elsodrási határon belül bárminemű munkát végezni üzemszünetben is kizárólag a MÁV-HÉV Zrt. által kiállított munkavégzési engedély birtokában, a Társaságunk által biztosított szakfelügyelet jelenlétében lehetséges". Nem mellesleg egy ilyen művelet esetén költségekkel is számolni kell:

  • üzemeltetői hozzájárulás díja nem magánszemélyek részére, általános eljárásban 20 ezer Ft + áfa,
  • a szakfelügyeleti díj pedig minimum 21 ezer Ft + áfa / óra / fő szakmunkás esetén,
  • mérnök esetén pedig 30 ezer Ft + áfa / óra / fő.

"Nem is az a szörnyű, hogy ezért nekünk fizetni kell, de ha magánszemélyek szeretnének hasonló akciót szervezni, vélhetően nekik is hasonló tételekkel kell számolniuk" – mondta a Reggeli gyors csütörtöki adásában Nagy Dávid, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt pártigazgatója.

Abszurdnak tartja, hogy bár a lakosság elvárná az üzemeltetőtől, hogy gondoskodjon az üzemterület tisztántartásáról, pénz hiányában ezt mégsem tudja megtenni, és amikor egy szervezet vállalná, hogy összeszedi a szemetet, ennek nemhogy a költségeit nem vállalja át, de azt is elvárja, hogy még a neki fizessenek.

Egyéb megoldás hiányában beérik azzal, hogy a megállók területét tisztítják meg.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Nagy Dáviddal
2023.04.27., csütörtök 8:35
Riporter: Herskovits Eszter és Selmeci János