„Klubrádió
Hetes Stúdió

Kit fognak szidni, ha nem lesz kit?

6/02/2021 15:00

| Szerző: Neuman Gábor/Klubrádió

Bayer Zsolt, és Bencsik András tette a dolgát abban az időben. Imádták a rendszert, Kádárral, Brezsnyevvel, együtt. Ugyanúgy, ahogy most az Orbán rendszert. Neuman Gábor jegyzete.

2021. február 06. Hetes stúdió - jegyzet 21.02.06. Neuman Gábor
00:00
00:00

Arról győzködte egymást hétfőn, Bayer Zsolt és Bencsik András a Hír tévéjükben, hogy Székely Gábor, Kossuth díjas rendező, a hetvenes években, éppen amikor Kádár elvtárs vendégül látta Leonyid Iljics Brezsnyevet, állítólag azt nyilatkozta, hogy meg kell teremteni a szocialista embertípust. Az a Székely Gábor, aki nagy dirrel-dúrral hagyta most ott az SZFE-ét, aki diktatórikus lépésekről papolt, meg még talán anyázott is. Kontrázott még Gajdics Ottó, és Néző László, a Médiaworks főszerkesztője. Ez valóban úgy megy, mint egy romazenekarnál, amikor a prímás elkezdi játszani a vendég nótáját, és szépen belép a mélyhegedű, meg a cimbalom, meg a nagybőgős. Ebben a műsorban meg úgy megy, hogy a felkent Bayer Zsolt megadja az alaphangot, és a többiek egymást túllicitálva, néha magukból kikelve beszélnek szörnyű stílusban, és minősíthetetlen módon embertársaikról. Azt szokták mondani, hogy hátrább az agarakkal. Mert, hogy miért is? Mert Bayer Zsolt, és Bencsik András is abban az időben, meg egy kicsit később is a Magyar Szocialista Munkáspárt lapjánál volt főállásban, a Népszabadságnál. Tették a dolgukat, és imádták a rendszert, Kádárral, Brezsnyevvel, együtt. Ugyanúgy, ahogy most az Orbán rendszert. Meg se fordul a fejükben, hogy honnan jöttek? Elfelejtették?

Ide kívánkozik egy friss hír is, aminek van köze a fentebb említettekhez:  

Ha a médiaszolgáltató legalább utalás szintjén bemutatja a releváns, szembenálló véleményeket, akkor a kiegyensúlyozott tájékoztatásra vonatkozó törvényi kötelezettségének eleget tesz.- ez áll a Kúria közleményében, amelyben az M1 és ellenzéki képviselők perében hozott döntését magyarázza.

Szóval jogilag minden rendben van a köztévével, meg a többivel. Ez megnyugtat. Csak azért nem teljesen, mert mi éppen egy jogi csűrés-csavarásban vagyunk benne, mármint a Klubrádió, és mi még bízunk abban, hogy február 14-én, nem hallgattatják el a 92.9-es frekvenciát, amelyen szólunk Önökhöz. Persze interneten folytatjuk tovább a Klubrádiót, amíg csak bírjuk szusszal, de nagyon jó lenne, ha a műsorok hallgatását nem nehezítené meg valamilyen paragrafus.

A fent említett urak azt állítják, hogy az ellenzéknek még most is túlsúlya van a médiában, és, hogy coki, de az igazság az, hogy ez az utolsó kormánykritikus rádió Magyarországon. Ellenzéki vélemények még helyet kapnak az ATV-ben, de ezzel kifújt.

Bayer és Bencsik urak dörzsölik a tenyerüket, hogy leszámoltak a konkurenciával, zárójelben ez nem az Ő érdemük, hanem istenüké, Orbán Viktoré, zárójel bezárva, de ez aljasságukból semmit sem von le. Kit fognak akkor szidni, ha nem lesz kit? Miről fognak majd műsort készíteni, ha a kiszemelt áldozatuk meg sem tud szólalni, mert nincs hol? A Kádár rendszerben ott volt a Mozgó Világ, meg a Tiszatáj, amelyben néha szocializmust kritizáló hangok is megjelentek, amíg be nem tiltották őket. Most rajtunk a sor, és minden jel azt mutatja, hogy már a bíróságokra sem számíthatunk többé…

Kedves Bayer, Bencsik, Gajdics, és Néző urak! Nem szégyellitek magatokat?  

Neuman Gábor jegyzetét a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Fortepan / Chuckyeager tumblr.

Hetes Stúdió
2021.02.06. 15:00