„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kern Woody Allen köszöntéséről: Majd' elájultam

9/11/2023 20:25

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Az utolsó pillanatig titokban tartották kollégái Kern András előtt, hogy az amerikai rendező, Woody Allen köszönti a színművészt a Játszd újra, Sam! bemutatójának 40. évfordulóján a Vígszínházban. Kern beszélt arról is, hogyan viszonyul Allen munkásságához.

2023. november 09. Megbeszéljük - részlet 23.11.09. Kern András
13:08
00:00

A Játszd újra, Sam! című Woody Allen-darab bemutatásának 40. évfordulóját ünnepelték a Vígszínházban, amely alkalomból videóüzenetben köszöntötte a főszerepet a kezdetektől megformáló Kern Andrást Woody Allen. Az amerikai rendező saját nappalijában mondott köszönetet a színművésznek, aki életre kelti karaktereit.

"Nem tudtam erről a meglepetésről, mélyen titokban tartották, kollégáim maguk sem tudták, hogy megérkezik-e időben a videó" – mondta a Megbeszéljük csütörtöki adásában Kern, hozzátéve, hogy az utolsó pillanatban mégis eljutott hozzájuk a videóüzenet. "Majd' elájultam!" – mondta. Elmondta, szándékában áll megköszönni Allennek a jókívánságokat, ezt a pénteki nap folyamán tervezi.

Arra a kérdésre, hogy mennyire bújt a bőre alá Woody Allen a kezdetektől, Kern azt mondta, "akkoriban nagyon, tudtunk Woody Allen stílusában beszélgetni". A színművész korábban a Klubrádiónak azt mondta, egy időben nagyon bosszantotta, hogy Woody Allen magyar alteregójaként emlegették, mégsem elvitatható a tény, hogy a két művészben mennyi közös van. És bár ma már nem feltétlenül ő szinkronizálja Allent, úgy véli, a Játszd újra, Sam! hozzánőtt.

A rendező botrányairól azt mondta, az egész üggyel kapcsolatban – ahogy a metoo ügyekkel kapcsolatban is – zavarban van. Ezért inkább munkásságára összpontosít.

Egy gondolat erejéig Kern kitért a parkolási ügyére is. A BRFK szabálytalan parkolás miatt indított szabálysértési eljárást ellene, mert a Margit híd budai hídfőjénél parkolt a járdára, hogy egy pékségbe beugorjon. Elmondta, nagyon jó túrós pitéjük van, de egyúttal ígéretet tett arra, hogy megpróbál nem szabálytalanul parkolni a jövőben.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: jatekszin.hu

Megbeszéljük.../interjú Kern Andrással
2023.11.09., csütörtök 16:20
Riporter: Bolgár György