„Klubrádió
Reggeli gyors

Katona Tamás: Egy maffiaállamnak jó üzlet az autópályakoncesszió

15/07/2021 10:24

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Katona Tamás közgazdász, volt pénzügyminisztériumi államtitkár, szerint az autópályakoncesszió, beleillik abba a sorba, amelynek a Budapest-Belgrád vasútvonal, a Paks II., és a kínai Fudan-beruházás is részét képezi.

2021. július 15. Reggeli gyors - részlet 21.07.15. Katona Tamás
06:42
00:00

A magyar kormány azt tervezi, hogy 35 évre koncesszióba adja az autópályákat. Autópályát üzemeltetni jó üzlet, ezért is különös a döntés, amiről ráadásul tíz évig el sem akarják árulni, hogy milyen számítások alapján hozták meg.

Egy maffiaállamnak, és az általa kegyelt üzleti körnek jó megoldás lehet az autópálya üzemeltetésének kiszervezése, az adófizetőknek, annyira nem – mondta a Klubrádiónak Katona Tamás közgazdász. A volt pénzügyminisztériumi államtitkár hozzátette, hogy a 2000 kilométeres úthálózatot érintő ügylet, beleillik abba a sorba, amelynek a Budapest-Belgrád vasútvonal, a Paks II., és a kínai Fudan Egyetem Budapestre tervezett kampusza és a közfeladatokat ellátó alapítványok is részét képezik. Magyarán a kiszervezési program egy új állomása. Katona nem tartja kizártnak, hogy a Fidesz így biztosítja be magát arra az esetre, ha nem nyerne 2022-ben.

Hozzátette, fel kell készülni arra, hogy egy esetleges kormányváltás után ezeket az ügyleteket sorra ki kell vizsgálni, jelenleg ugyanis semmilyen eszköz nincs, amivel az ellenzék élhetne.

A teljes beszélgetét a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Katona Tamással
2021.07.15., csütörtök 8:10
Riporter: Para-Kovács Imre