„Klubrádió
Reggeli gyors

Katarba, magyar! – M. Dénes Tamás zenés sporthírei

28/03/2021 10:21

| Szerző: M. Dénes Tamás/Klubrádió

M. Dénes Tamás pénteken a szokásos zenés sporthíreivel jelentkezett, fókuszban a futball-vb volt. A magyar csapat első mérkőzésén csütörtök este a lengyelek ellen döntetlent ért el, folytatás vasárnap este San Marino ellen.

2021. március 26. Reggeli gyors-részlet (2021.03.26. Zenés sporthírek M. Dénes Tamással)
05:11
00:00
Somló Tamás Indulni kell című számát hallják, tekintettel arra, hogy a magyar labdarúgó-válogatott ismét elindult egy világbajnoki selejtező útján, amelynek végén – még kimondani is szürreális – a cél a katari világbajnokságon való szereplés.

2022 novemberétől egy hónapon keresztül az Öböl-államban lesz a világbajnokság abban a Katarban, mely nyilvánvaló korrupciónak köszönhetően kapta meg a nemzetközi labdarúgószövetségtől a rendezés jogát. Ettől függetlenül a világ összes országa, beleértve Magyarországot, most azon vetélkedik hogy oda kijusson. A világ összes országa nem, de Norvégia a maga részéről mar az első meccs alkalmával tiltakozott a katari rendezés ellen. Méghozzá az országban uralkodó emberi jogi helyzet miatt. A norvég mezen a következő volt olvasható: Emberi jogok a pályán és pályán kívül is. Norvégia 3-0-ra nyert Gibraltár ellen, és júniusban szavaz arról, hogy bojkottálja-e a világbajnokságot. Az ügynek a háttere a Guardianban megjelent riport, mely szerint 6500 munkás veszítette életét az utóbbi 11 évben az embertelen munkakörülmények miatt Katarban, jelentős részük a világbajnokság infrastruktúráján dolgozott.

Na így érkezünk el a világbajnoki selejtező nyitómeccséhez magyar szempontból, amelyen a mieink Lengyelország ellen játszottak, és hiába vezetett 2-0-ra, végül meg kellett elégednünk egy 3-3-as döntetlennel. Sallai már a 7. percben betalált, sőt a második felidőben Szalai Ádám is emelt egy gólt a lengyeleknek, 2019 óta az elsőt a válogatottban. Ezzel már 2-0 volt ide, de pillantok alatt elszórakoztuk, és egyenlítettek a lengyelek. Aztán Szalai előkészített egy újabb gólt Willi Orbannak, ezzel ismét vezettünk, de jött az év játékosának választott Robert Lewandowski, és egy pazar góllal kialakította a végeredményt: 3-3. Így indult tehát a magyar válogatott szereplése a világbajnoki selejtezőkön. A mérkőzést egyébként zárt kapuk mögött játszották a Puskás Ferenc Stadionban.

A fentieken túli sporthíreket is meghallgathatja a lejátszás gombra kattintva a cikk tetején. Címlapi kép: Flickr

M. Dénes Tamás zenés sporthírei/Reggeli gyors
2021. március 26. péntek 09:05