„Klubrádió

Csányi Sándor: Most már nem kell több stadiont építeni

15/01/2021 13:33

| Szerző: Klubrádió

Amit ígértek, azt túl is teljesítették a labdarúgáshoz kapcsolódó ingatlanok fejlesztésében, nincs szükség további stadionok építésére – erről beszélt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, aki szerint, ha nincs az elmúlt tíz évben kapott kormánytámogatás, nem tartana itt a magyar futball.

"Úgy ítéljük meg, hogy elég sok mindent elvégeztünk abból a stratégiából, amit célul tűztünk ki. Nyilván vannak olyan területek, ahol kevésbé voltunk sikeresek. Vannak bizonyos programok, amelyek gyakorlatilag befejeződtek, vagy legalábbis a fő célokat 95 százalékban teljesítettük, de ki kell jelenteni, ha nincs a kormánytámogatás, nem tartana itt a magyar futball" – mondta Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a szervezet, illetve a hazai futball elmúlt tíz évét értékelő  sajtóbeszélgetésen, amiről a 24.hu számolt be.

Csányi szerint a megvalósított célok közé tartozik az infrastruktúra fejlesztése is, amiről azt mondta, amit ígértek, azt inkább túlteljesítették. „Megértem azokat, akik azt kritizálják, hogy túl sok invesztíció ment a sportba általában – nem csak a futballba –, mert lett volna helye máshol is. Másik oldalról viszont azt kell mondanom, nem arról van szó, hogy jött egy kormány, amely hirtelen felgyorsított egy folyamatot, hanem közel 30-40 éves stagnálást, leromlott infrastruktúrát kellett helyrehozni. Amit tíz év alatt elköltöttünk, azt 40 év alatt kellett volna folyamatosan rákölteni az állami sportingatlanokra, és akkor nem lett volna szükség ilyen invesztícióra.” Ezért a „folyamatban lévő nagyberuházások lezárása (például a Bozsik-stadion – a szerk.) után nincs szükség további stadionok építésére.” Mivel országos átlagban a csapatok 25, de a pályáknak csak a 7 százaléka található a fővárosban, az elnök a tömegesítés érdekében egyedül további budapesti sportpályák (nem stadionok), illetve néhány lokális vidéki helyszínen a grassroots-pályák fejlesztését, építését tartja szükségszerűnek - írta a portál.

A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna nyitó?
 
 Felcsút, 2014. április 21. Orbán Viktor miniszterelnök, mellette Hernádi Zsolt, a Mol Zrt. elnöke  és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna nyitóünnepségén MTI Fotó: Beliczay László
 
 

 

m