„Klubrádió

Hat gól, piros lap, iksz a magyar-lengyelen

25/03/2021 23:02

| Szerző: Klubrádió

A magyar labdarúgó-válogatott vb-selejtezőn 3–3-as döntetlent játszott Lengyelország ellen a Puskás Arénában csütörtök este. A magyar csapat meglepetésre vezetett 2-0-ra és 3-2-re is a jóval esélyesebb lengyelek ellen, de nem tudott nyerni, a hajrában a Bayern világklasszisa, Lewandowski egyenlített.

Váratlanul jól kezdett a magyar válogatott a nézők nélkül megtartott vb-selejtezőn, annyira, hogy a 6. percben Fiola hosszú indításával Sallai lépett ki a jobb oldalon, és végigvezette a labdát, majd 14 méterről ellőtte a juventusos Szczesny mellett a rövidbe, 1-0. Az első félidőben a lengyelek gyakorlatilag a magyar kapura se voltak veszélyesek.

A második félidőben már kettővel is vezetett Marco Rossi csapata: Lovrencsics beadását Sallai próbálta kapura tenni, Breszynski blokkolt, Szalai elé került a labda, aki beemelte a hosszúba, 2-0. Egy óráig kiválóan játszott a magyar válogatott, utána viszont jött egy percen belül két lengyel gól. Előbb a 60. percben a Hertha-játékos, tehát Dárdai Pál klubjánál futballozó Piatek szépített (2-1), majd egy jobbról belőtt és többször megpattanó labdát Lovrencsics hibáját kihasználva Jowziak lőtt be (2-2). Mindketten csereként álltak be nem sokkal korábban.

A magyar válogatott a gyorsan bekapott gólok után se esett össze, sőt, a 78. percben Szalai beadása után Willi Orbán újra megszerezte a vezetést (3-2). A vége felé, a 83. percben Robert Lewandowski, az Aranylabda fő esélyese üresen maradt a tizenegyespont környékén, egy jobbról élesen belőtt labdát még állíthatott is, így aztán nem volt meglepő, hogy bevágta a bal felsőbe, 3-3. A Bayern München-csatárnak volt még egy helyzete, de az kimaradt, aztán a hosszabbításban Fiola megkapta a második sárgáját és a vele a pirosat. Az eredmény már nem változott, a magyar válogatott jól játszott és pontot szerzett erősebb ellenfelével szemben. Érdekesség, hogy ez volt a Videotonnal korábban Európa Liga-csoportkörbe jutó portugál edző, Paulo Sousa első meccse a lengyeleknél.

Vb-selejtező, I-csoport, 1. forduló

Magyarország-Lengyelország 3-3
Gól: Sallai 6., Szalai 52., Orbán 78., ill. Piatek 60., Jozwiak 61., Lewandowski 83.) 
Piros lap: Fiola 93. (Magyarország)