„Klubrádió
Esti gyors

Karácsony: Olcsóbb lesz a bérlet

30/01/2024 07:31

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"Ezt már 30 éve meg kellett volna csinálni, a sors furcsa fintora, hogy ez a főváros[vezetés] és ez a kormány tudott ebben megállapodni" – mondta Karácsony Gergely a bérletek ügyével kapcsolatban.

2024. január 29. Esti gyors - részlet 2024.01.29. Karácsony Gergely
09:30
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a Budapest-bérlet változatlanul érvényes marad a főváros egész területén a BKK mellett a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is. A Pest vármegyére váltott havi bérletet, illetve a havi országbérletet 2024. március 1-től a BKK járatain is elfogadják. Mindegyik bérletet mindkét fél árusítani fogja, minden értékesítési csatornáján.

"A Budapesten élők és az agglomerációból élők is jobban járnak ezzel a rendszerrel" – mondta az Esti gyors hétfői adásában Karácsony Gergely főpolgármester, hozzátéve, hogy ezzel szerinte a főváros fellélegezhet, hiszen az egyik legnagyobb problémája a gépjárműforgalom okozta gondok. "Összességében az utazóközönségjárt jól, ebből a fővárosnak és talán az államnak lesz valamilyen bevételkiesése" – tette hozzá. Megjegyezte, a Budapest-bérletből, a Pest vármegyei bérletből és az országbérletből származó bevételt, és az ahhoz kapcsolódó menetdíjkiegészítést – az adott érvényességi terület sajátosságaihoz igazodóan – teljesítményarányosan osztják meg.

"Ezt már 30 éve meg kellett volna csinálni, a sors furcsa fintora, hogy point itt és pont most, hogy ez a főváros[vezetés] és ez a kormány tudott ebben megállapodni" – mondta Karácsony.

A bevétel eloszlással kapcsolatban elmondta, hogy emiatt a Budapest-bérlet árát csökkentik, ennek mértékét kedden teszi közzé.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Karácsony Gergellyel
2024.01.29., hétfő 18:36
Riporter: Dési János