„Klubrádió
Esti gyors

Kampány van - Herskovits Eszter jegyzete

26/04/2019 20:17

| Szerző: Herskovits Eszter/Klubrádió

Persze kampány van, érthető, hogy a nagy ügybuzgóság közben elsikkadnak egyes részletek, meg hát a tettrekész NER-lovagok kedvét sem szegheti holmi közvéleménykutatás. Vagyis de, mégis csak kampány van...

2019. április 26. Esti Gyors jegyzet 04.26
01:57
00:00
Egyik nap a csepeliek arra ébredtek, hogy a lakótelep házai közötti zöld, füves rétről elvittek mintegy kéttucat fát. Nincs ebben semmi meglepő persze, a fairtás a stadionépítés mellett az egyik legnépszerűbb kormányzati hobbi – mondhatni, kézre esik, és még csak rénszarvas és helikopter sem kell hozzá. Úgyhogy eddig minden a szokásos.

És tulajdonképpen a történet folytatása is az. Ugyanis a helyi vezetés ultramodern szabadidőparkot álmodott oda, sok gumiburkolattal, magas hangtompítós kerítéssel és wi-fi oszloppal. Csakhogy a helyi vezetésben annyira felbuzgott a tenni akarás, hogy a nagy lendületben egyvalamit elfelejtettek: éspedig megkérdezni a helyieket, hogy ők egyébként szeretnének-e a fák helyére, amit mellesleg együtt ültetett a helyi közösség, szóval az ő fáik helyére szeretnének-e ultramodern szabadidőparkot sok gumiburkolattal, magas hangtompítós kerítéssel és wi-fi oszloppal. Mert egyébként nem, hamar kiderült, hogy nem szerettek volna, ők azt akarták, ami ott volt eredetileg is, zöld rétet sok fával – ugyanis azért ültették azokat.

Persze kampány van, érthető, hogy a nagy ügybuzgóság közben elsikkadnak egyes részletek, meg hát a tettrekész NER-lovagok kedvét sem szegheti holmi közvéleménykutatás. Vagyis de, mégis csak kampány van, végül ha utólag is, de győzött a népakarat, nem lesz beruházás. Igaz, fa sem, mert azokat már elvitték.

Mit is mondhatnék még? Mondjuk azt, hogy néhány kerülettel arrébb, Rákospalotán elmaradhatnak a nyári táborok, amelyeket évek óta szervez az önkormányzat – több száz gyerekről van szó – mert a fideszes képviselők nem akarják megszavazni a költségvetést.

De akkor nem is szaporítom tovább a szót, beszéljenek helyettem a hírek, azokban úgyis minden benne van, amit a mi kis NER-től fénylő hazában a politikáról tudni lehet.

Herskovits Eszter jegyzete az Esti Gyors 2019. április 26-i adásában hangzott el.