„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Kálmán Olga: Schmitt Pál plagizált, Novák Katalin egy pedofil bűnsegédjének adott kegyelmet, Sulyok Tamás pedig bűncselekményt követett el

22/05/2024 18:08

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Bár Kálmán Olga nem szeretne a bukott és a mostani köztársasági elnökök közé relációs jelet tenni erkölcstelenségi szempontból, azt kiemelte, hogy Schmitt Pál plágiumbotránya "azért mégsem hozható pariba azzal", Sulyok Tamás az ügyvédi tudását felhasználva játszott át magyar termőföldeket külföldi kézbe. 

2024. május 22. Megbeszéljük-részlet (2024.05.22.) Kálmán Olga
16:08
00:00

"Lehet-e köztársasági elnök az, akit jelenleg csak azért nem ítélnek el, csak azért nem került börtönbe, mert az általa elkövetett bűncselekmény már elévült" – fogalmazta meg a szónoki kérdést Kálmán Olga azzal kapcsolatban, hogy a Dobrev Klára szerint Sulyok Tamás köztársasági elnök a 2000-es évek elején ügyvédként közreműködött abban, hogy a csongrádi földmaffia külföldi kézbe játszott át magyar termőföldeket. A Sándor-palota közleménye szerint ugyanakkor a köztársasági elnök sosem vett részt törvénybe ütköző szerződés megkötésében.

Kálmán Olga a Megbeszéljük című műsorban arról beszélt, hogy egy darabig Schmitt Pál és Novák Katalin is ellenállt azoknak a vádaknak, amik később a lemondásukhoz vezettek. Hozzátette, egy idő után mindenkinek szemet szúrt mindkét esetben, hogy az ország legfőbb közjogi méltóságával kapcsolatban erkölcsi aggályok merültek fel. 

"Az egyik másolta a szakdolgozatát, a harmadik pedofil bűnsegédnek adott kegyelmet a legjobb tudása és a törvények szerint, és a következő a sorban, ő pedig ügyvédként, lehet, hogy tíz évvel ezelőtt, lehet, hogy tizenkettő, lehet, hogy húsz, de mégis csak olyan szerződéseket kötött, amit az akkori és ellenjegyzett akkori törvények tiltottak, tehát bűncselekményt követett el" – fogalmazott a DK országgyűlési képviselője Sulyok Tamással kapcsolatban.

Hozzátette, "nem is venném a bátorságot, hogy mondjuk azt mondjam, hogy egyik, vagy a másik, vagy akár Novák Katalin tette morálisan most kisebb/nagyobb hiba, mert nem szeretnék ilyen relációjeleket kitenni, hogy ki győzött a másiknak erkölcstelenségben a javára."

Ugyanakkor Kálmán Olga kiemelte, hogy Schmitt Pál plágiumbotránya "azért mégsem hozható pariba azzal", Sulyok Tamás az ügyvédi tudását felhasználva játszott át magyar termőföldeket osztrák kézbe. 

A DK országgyűlési képviselője hozzátette, kíváncsian, hogy mit fog lépni a Polt Péter által vezetett ügyészség, arra hogy ő és Dobrev Klára csütörtökön 10:30-kor átadják a Sulyok-ügyben végzett nyomozásuk iratait az ügyészségnek.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Kálmán Olgával
2024. május 22., szerda 16:20
Riporter: Bolgár György