„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kálmán Olga: Pénzkidobás, néphülyítés, ámítás

18/09/2020 18:43

| Szerző: Klubrádió/szg

Kálmán Olgával, a DK elnökségi tagjával beszélgettünk az ellenzék nemzeti konzultációs íveket gyűjtő akciójáról. Ő egy videójában ledarált néhányat, de pártja a hozzá eljuttatott papírokat elvitte a közös akció színhelyére, a Várba. Szerinte a kormány nem kíváncsi arra, hogy mit gondolnak az emberek, csak „pénzkidobás, néphülyítés, ámítás” az egész.

2020. szeptember 18. Megbeszéljük / részlet, Kálmán Olga (20.09.18.)
12:47
00:00

Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja legújabb videójában nemzeti konzultációs íveket darált le. Erről kérdeztük, és arról is, hogy pártja csatlakozott-e a Hadházy Ákos független képviselő által szervezett akcióhoz.

A volt tévés műsorvezető elmondta: ellenzéki pártok, civilek országszerte közösen gyűjtötték a nemzeti konzultációs íveket, és csütörtökön szimbolikusan, „Orbán Viktor kedvenc helyén”, a Várban falat építettek belőlük. A DK-sok is odavitték, ahány ív hozzájuk érkezett, nem volt semmi külön út ebben. A pártot Barkóczi Balázs szóvivő képviselte. A végén szintén jelképes gesztusként egy nagy, kukásautószerű szállítóautó elvitte az egészet, hogy újrahasznosítsák a papírt.

Közölte: a videójával csak demonstrálta, hogy ez az egész hova való, a szemétbe. Szerinte ugyanis a kormány nem kíváncsi arra, hogy mit gondolnak az emberek, „pénzkidobás, néphülyítés, ámítás” a konzultáció. Hozzátette: 7,5 milliárd forint ment el rá, és ezt rengeteg értelmesebb célra lehetne fordítani.

Kálmán Olga beszélt arról is, hogy az év velején országjárásba kezdett, azt nagyon szerette, több száz emberrel beszélgetett minden városban, mindenki elmondta, mit szeretne, jó hangulatú találkozók voltak. Ennek a vírus miatt vége szakadt, ami nagy szívfájdalma volt, mert politikusi létét így képzeli el. Aztán elkezdte ezeket a videókat készíteni az Indexről, az egészségügyről, és úgy tűnik, sikerrel, a balatonos videóját több mint egymillióan látták, de a többit is hasonlóan sokan. A volt műsorvezető Bolgár Györgynek beszélt arról is, hogy képzeli el politikusi pályáját, szerepét a DK-ban.

Az interjút a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Facebook

Megbeszéljük...
2020. szeptember 18., péntek 17:20
Műsorvezető: Bolgár György