„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Várakozáson felül gyűlnek a konzultációs ívek

24/06/2020 14:54

| Szerző: Klubrádió

Az előzetes várakozásokat jóval felülmúlva gyűlnek a nemzeti konzultációs ívek Hadházy Ákoséknál. A független képviselő a Klubrádiónak elmondta: számos civil csoport, párt, és magánszemély is csatlakozott a gyűjtéshez. A politikus hozzátette: az íveket sok helyen még csak a napokban kapják kézhez a választók, így az akció érdemben a következő napokban indul majd. 

2020. június 24. A lényeg / részlet, Hadházy Ákos (20.06.24.)
01:21
00:00

A kormány újabb nemzeti konzultációt indít (ahogy az már a koronavírus-járvány előtt is tervben volt), ezúttal a vírusról, a gazdaság újraindításáról és természetesen Soros Györgyről. Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők (egykor az LMP társelnökei) arra kérik az embereket, hogy küldjék el nekik a kitöltetlen nemzeti konzultációs íveiket.

Nagyon lelkesítő kezd lenni az ügy, számítottak rá, hogy az emberek megértik, miről szól ez az akció. Szinte várakozásaikon felül jelentkeznek egyre többen, akik nemcsak visszaküldik a nemzeti konzultáció íveit, hanem gyűjtik is őket – mondta Hadházy Ákos a Klubrádiónak. Hozzátette: örömteli, hogy sok magánszemély, civil szervezet és párt is csatlakozott a „hazug levelek” gyűjtéséhez. Egy konkrétumot mondott, kedden Jászberényben kiálltak egy pulttal és két óra alatt 500 ívet gyűjtöttek össze.

Hadházy úgy véli, el tudják majd érni, amit szerettek volna, hogy emberek tömegei, akár milliói mondhassák el, elegük van a kormánypropagandából és az „agymosásból”. Már elérhetők Facebook-oldalukon azok a térképek és táblázatok, amelyek megmutatják, hova lehet bedobni vagy eljuttatni személyesen a konzultációs íveket. Sokan nem merik a postára bízni, ezért jelentkeztek sokan, hogy akár köztereken, magánlakásokban vagy boltokban összegyűjtik őket.

Címlapi képünkön Hadházy Ákos az Európai Ügyészséghez csatlakozásért indított aláírásgyűjtés íveivel. Fotó: MTI

A lényeg
2020.06.24. 14:00