„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kálmán Olga: Ég és föld a különbség Orbán és Gyurcsány közt

17/03/2023 17:05

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"Szóba sem került olyan a Gyurcsány-kormány idején, hogy Magyarországtól a jogállamiság normáinak be nem tartása miatt pénzeket tartanak vissza" – mondta Kálmán Olga.

2022. november 03. Reggeli gyors - részlet 22.11.03. Kálmán Olga
14:13
00:00

Gyurcsány Ferenc kormányzása, hibáI, kapcsán arra kerte a választ Bolgár György, hogy lehet-e belőle örök bűnbakot csinálni, vagy van-e olyan módszer, amely az ellenzéki szavazók számára tiszta helyzetet teremt az ő megítélésében?

"A Gyurcsány-kormány és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki tevékenységét újságírói szemmel néztem" – mondta a Megbeszéljük pénteki adásában Kálmán Olga. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja elmondta, hogy mint minden kormánynak, "ennek is voltak hibái, félresikeredett kijelentései, de kindek nincsenek?"

Szerinte a legfontosabb, hogy az elkövetett hibákat ne ismételjék meg, ha új olyan új kormány alakul, amelyben a DK vezető erőként vesz részt. Hozzátette, Gyurcsány Ferenc a semmiből épített fel egy pártot, amely "fölött mindig ott volt az üvegplafon", és folyamatos gyurcsányozás mellett épült fel. "Aki még most, 2023-ban is gyurcsányozik, vagy azt állítja, vele nem lehet kormányt váltani, az akarva-akaratlanul nem tesz mást, mint Orbán kottájából játszik" – mondta. Megjegyezte az Orbán-kormánynak a legfontosabb az ellenségkép.

Orbánnal szemben Gyurcsány

  • nem zavart el egyetemeket,
  • volt szabad tankönyvválasztás,
  • nem helyezett pártkatonákat egyébként független intézmények élére, 
  • nem foglalta el a közszolgálati médiumokat,
  • nem fosztotta ki az önkormányzatokat,
  • megőrizte szövetségeseit az Európai Unióban és a NATO-ban.

"Szóba sem került olyan, hogy Magyarországtól a jogállamiság, a demokrácia normáinak be nem tartása miatt pénzeket tart vissza az Európai Unió. Tűz és víz, ég és föld az akkori kormányzat, és a mostani közt" – hangsúlyozta.

"Jó, hogy nem tesónak szólította Orbán Erdogant" – a műsor további részében a magyar miniszterelnök a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján való részvételéről beszélt Kálmán.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjkú Kálmán Olgával
2023.03.17., péntek 16:20
Riporter: Bolgár György