„Klubrádió
Reggeli gyors

Juhász: Orbán Rogán foglya, és ez fordítva is igaz

4/04/2024 11:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Azért kéri Juhász Péter Magyar Pétert arra, hogy ő is tegyen feljelentést "a Rogán-féle" V. kerületi ingatlanügyben, hogy ne évülhessen el a bűncselekmény. A kerület független polgármesterjelöltje szerint, ha Rogán Antalt sikerülne eltávolítani a hatalomból, Orbán rendszere megreccsenne.

2024. április 04. Reggeli gyors - részlet 24.04.04. Juhász Péter
09:38
00:00

Arra kérte Facebook-posztjában Juhász Péter Magyar Pétert, hogy – ahogy ő is tette közel 10 évvel ezelőtt – tegyen feljelentést az V. kerületben történt ingatlanok szisztematikus eladásával kapcsolatban.

"Közel 10 éve, 2014. decemberében tettem meg a feljelentést, amiben levezettem, és bizonyítottam, hogy a Rogán-féle 5. kerületi bűnszervezet hogyan tette lehetővé, és hogyan valósította meg a belvárosi ingatlanok szisztematikus eladását Rogán partnereinek, köztük súlyos bűnözőknek, például Portik Tamás és Habony Árpád köreinek" – fogalmazott Juhász.

"Ha csak bekérné valaki ezeket a rendeleteket, végigolvasná, kiderülne belőle, hogy itt egy szervezett bűnözői kör arra szerződött, hogy lehetőséget adjon saját magának és köreinek, hogy ingatlanokat játsszanak ki" – mondta a Reggeli gyors csütörtöki adásában Juhász. Az V. kerület a független polgármesterjelöltje úgy foglalta össze feljelentése következményeit, hogy az ügyet többször is áthelyezték, majd bűncselekmény hiányában megszüntették a vizsgálatot.

"Azért írtam Magyar Péternek – ennek nyílván van egy politikai felhangja, noha ő nem kíván a pártszervezésben senkivel együttműködni, aki a politikában valamilyen módon már részt vett –, mert itt nem személyi összefonódásról, hanem egy olyan ügyről van szó, amelynek a büntetési tétele felső határa 10 év szabadságvesztés: különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezelés. Ha jól tudom, bár nem vagyok jogász, ennek ez elévülési ideje ugyancsak 10 év, amely minden, az ügyben tett feljelentéstől számítva újraindul. Ebből következően, mivel kilenc és fél évre vagyunk a feljelentésemtől, érdemes lenne megtenni újra, hogy újrainduljon az elévülési idő. Ezzel kormányváltás esetén, ha Polt Pétert el lehet mozdítani bűnözőket védő helyzetéből, reális esély nyílik arra, hogy el lehessen ítélni ezeket az embereket ezen bűncselekmény elkövetéséért."

 
Juhász Péter
 Fotó: Klubrádió / Klubrádió youtube
 

"Orbán Viktor Rogán Antal foglya meggyőződésem szerint" – felelte Juhász arra a kérdésre, hogy miért lehet olyan fontos a propagandaminiszter a miniszterelnöknek, hogy bármit követett is el, nem üti meg a bokáját. Kifejtette, a rendszer úgy működik, hogy minél inkább zsarolható valaki, annál magasabb pozícióba emelhető, hiszen annál inkább irányítható. Rogán Antal szerinte rendkívül sok bűncselekmény miatt zsarolható, ebből is követezik az, hogy ilyen magas pozícióba került. Ez azonban visszafelé is működik, mert "Orbán, ha akarna sem tudna megszabadulni tőle, mert ha megszabadulna tőle, elvesztené a következő választást" – foglalta össze.

"Ha sikerülne Rogán Antalt eltávolítani a hatalomból – itt ér össze a Magyar Péter munkája az enyémmel –, akkor megreccsenhet Orbán rendszere."

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Juhász Péterrel
2024.04.04., csütörtök 7:30
Riporter: Herskovits Eszter és Selmeci János