„Klubrádió
A lényeg

Deutsch Tamás is megkapja a magáét Magyar Pétertől

29/03/2024 20:32

| Szerző: Klubrádió

Magyar Péter csütörtökön újabb fideszes politikusnak ment neki.

Csütörtök esti Facebook-posztját Magyar Péter a miniszterelnöknek címezte, korholva Orbánt amiatt, hogy a Fidesz EP-listájának élére Varga Judit lemondása után Deutsch Tamást jelölte meg. A bejegyzésben azt kérdezi a miniszterelnöktől, hogy szándékosan alázza-e meg a polgári konzervatív jobboldalt azzal, hogy egy olyan politikust indít listavezetőként, akinek viselt ügyeiről sok pletyka kering.

De Magyar nemcsak pletykákra hivatkozik, hanem egy 2015-ös bírósági eljárásban tett rendőri tanúvallomásra, mely két olyan alkalmat is megemlít a múltból, amikor Deutschot csupán mentelmi joga miatt nem vonták felelősségre: Az első egy 1998-as történet, amikor egy masszázsszalonban tartottak razziát lakossági bejelentés miatt, és ahol kokaint és heroint foglaltak le. A rendőr elmondta, hogy Deutschot ki kellett menekíteni a helyszínről letakart fejjel, és állítása szerint a politikus viselkedése zavart, beszéde összefüggéstelen volt – minden kábítószer-fogyasztásra utalt. De a fideszes politikus mentelmi joga miatt nem tudtak tenni semmit.

Majd egy pár hónappal későbbi esetet is elmondott a tanú, amikor egy nyilvánosházban ismétlődött meg ez az eset, ott is kábítószer-terjesztés, illetve -fogyasztás miatt szálltak ki, és szintén Deutschba futottak bele, aki akkor is hasonlóan viselkedett, mint az első alkalommal.

„Mindkét esetben a kábítószer terjesztésén és fogyasztáson túl az illetékes szakszerv több személy ellen is lefolytatott eljárást üzletszerű kéjelgés és üzletszerű kéjelgés elősegítése gyanújával” – áll a vallomásban.

A fideszes politikust nem először vádolják hasonlóval, Juhász Péter ezt a történetet már 2015-ben közzétette, és Deutschot kábítószer-használónak nevezte, ami miatt utóbbi fel is jelentette Juhászt. Az állítás miatt felmentette őt a bíróság, csak a szöveg mellé rakott képet találta jogsértőnek, ami miatt százezer forintos büntetést kapott. A tárgyaláson egyébként több tanú is állította, hogy látta már kábítószeres állapotban a Fidesz politikusát, mivel közösen fogyasztottak vele drogot.