„Klubrádió
Reggeli gyors

Jószai: Soha életemben nem találkoztam Kövér Lászlóval

8/04/2024 12:13

| Szerző: Klubrádió/Gőzsy Kati

A Demokratikus Koalíció (DK) politikusa, Jószai Attila azonnali lemondásra szólította fel Nagy Jánost, Szigetszentmiklós polgármesterét, amiért Magyar Péter demonstrációján tartott beszédében azt állította: Jószai Attila gyakori vendég a fideszes Kövér László otthonában. Nagy János beszédének lényege az volt, hogy rájött, hogy nincs különbség a "régi pártok pártkatonái” között. Jószai erre reagált a Klubrádiónak a Reggeli gyorsban.

2024. április 08. Reggeli gyors - részlet 24.04.08. Jószai Attila
06:45
00:00

A DK-s Jószai Attila a Klubrádiónak adott interjújában is cáfolta Nagy János állítását, miután pártja már szombaton, Nagy János beszéde után pár perccel közleményben hírül adta, beperlik Nagy Jánost, akit Jószai korábban "Fidesz-kollaboránsként” jellemezett.

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere azt mondta Magyar Péter szombati rendezvényén, hogy 2019 óta civil, ellenzéki pártok által támogatott (DK-Momentum-Jobbik-MSZP-LMP-Mindenki Magyarországa összefogás színeiben indult) polgármesterként azzal szembesült, hogy Jószai Attila DK-s képviselő gyakran látogatja meg Kövér Lászlót helyi házában, és nem tudja, miről kellett vajon egyeztetnie. "Városunkban hiába váltottuk le a fideszes kiskirályokat, a háttéralkuk még mindig ott vannak. Orbán nincs Gyurcsány nélkül" – mondta Nagy. Az elmúlt évek azt mutatták meg Nagy Jánosnak, mint fogalmazott, hogy "nem lehet megalkudni a bemocskolódott pártokkal", ezért támogatja, hogy minél több civil jusson be az önkormányzatokba.

"Soha életemben nem találkoztam Kövér Lászlóval, nem jártam a házában, nem beszéltem vele, nem egyeztettem, nem telefonáltam" – mondta Jószai Attila a Klubrádiónak. – Sőt, ez egy olyan szándékos provokáció volt a polgármester úr részéről, amire föl is ajánlottam azt, hogy poligráfos vizsgálat során fogom tisztázni magam, mert egy ilyen vad vádat az önkormányzati választásokig, június 9-éig bírósági eljárásban nyilván nem lehet tisztázni. A rágalmazó viszont egyben egy politikai jelölt is, aki ilyen tisztességtelen eszközökkel akarja befolyásolni a választást. Ez a politikai karaktergyilkosság ábécéjének az első betűje, ugye, hogy vádold meg az ellenfeledet egy olyannal, amit a választásokig nem tudsz tisztázni hivatalosan."

Jószai kifejtette, Nagy János a Fidesz kezére játszotta át a várost, ezután a fideszes képviselők hatmillió forintos jutalmat szavaztak meg neki. "2022-ben, szeptemberében Nagy János, a Fidesszel szövetkezve, DK-sokat, momentumosokat, MSZP-seket és civileket váltott le és rúgott ki az önkormányzat szakbizottságaiból, felügyelő bizottsági helyeiről, és oda fideszeseket rakott a helyére" - mondta.

"Fideszes módra" a polgármester barátait gazdagítja meghívásos közbeszerzési eljárásokkal, és "saját – jellemzően az edzőtermek világából – érkező haveri körének" adta oda az útkarbantartásra és őrzés-védelemre szánt közpénzt. Az ilyen ember nem ellenzéki – mondta Jószai, majd hozzátette: "Alig három héttel ezelőtt, maga Nagy János hozta nyilvánosságra azt is, hogy gyanúsított lett egy NAV-eljárásban, egy 50 milliós játszótér építése miatt."

Egy negyvenezres várost nem vezethet olyan ember, aki tisztességtelen politizálásával megcsúfolta a polgármesteri tisztséget – jelentette ki Jószai. Egyúttal a városvezető hibájának nevezte, hogy lemondott az M0-s felhajtójának megépítéséről az egyik hipermarket épülő raktára mellett, ami véleménye szerint el fogja lehetetleníteni a Pest vármegyei város közlekedését.

A műsorban megszólalt Nagy János is, aki azt mondta, hogy, ha a DK pereli őt, felfedi értesülése forrását.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Jószai Attilával
2024.04.08., hétfő 7:41
Riporter: Szénási Sándor