„Klubrádió
Esti gyors

Iványi Gábor: Még nem akasztanak föl, de…

26/02/2021 22:08

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Országos tiltakozó akciókat szerveznek, mert a többi eszközük már elfogyott. Az államtól átvett feladatokat látnak el, és nem a templomgombot fényesítik.

2021. február 02. Esti gyors - részlet 2021.02.26. Iványi Gábor
05:51
00:00

Pokoli világ van itt! Ezt mondta Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője, amikor arról kérdeztük, hogy miért kezdenek országos tiltakozó akciókba. Egy évtizede próbálja őket ellehetetleníteni a hatalom, sőt ádáz küzdelmet folytat ellenük pénzelvonással, pénzbüntetésekkel, miközben olyan feladatokat látnak el, amelyekkel egyébként az államnak kellene foglalkoznia. Szegényeket támogatnak, szociális, egészségügyi ellátást nyújtanak olyan embereknek, akikről a többség már lemondott, hátrányos helyzetből induló tehetséges fiatalokat segítenek a boldogulásban. Olyan magyar állampolgárokat támogatnak, akikről nem is tudni, hogy miből élnek. Téli időszakban fát gyűjtenek az erdőben, máskor gombát szednek, gyakorlatilag gyűjtögető életmódot folytatnak, éheznek és fáznak. Aztán ott vannak a hajléktalanok, akik közül sokat már nem lehet visszahozni a társadalomba, de hát csak életben kellene tartani őket!

Iványi Gábor úgy véli, hogy az ilyen szervezeteket, mint az övék, legalább hagyni kellene élni. Az állam politikája ugyanis mindannyiunk erkölcsi értékrendjét teszi tönkre.

Akcióikkal a társadalmat szeretnék felrázni, és céljuk a külföldi figyelem felkeltése is. Ahogy a lelkész megfogalmazta: az Európai Unió figyelmét is rá akarják arra irányítani, hogy micsoda alávaló rendszert finanszíroznak.

Iványi Gábor az interjú végén már elkeseredettségének, egyben talán elszántságának adott hangot: lehet, hogy nem vágják le a fejünket, vagy nem akasztanak föl bennünket, de azoknak az embereknek a megnyuvasztása, akiket mi segítünk, ugyanaz a tendencia.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI Fotó: Kovács Attila.

Esti gyors
2021.02.26. 18:00
Műsorvezető: Hardy Mihály